Mam takie tabele:
rider:
id
name
success:
id
rider_id
event_id
position
event:
id
compet_id
compet:
id
name
Tablea `rider` przechowuje dane o zawodnikach, `success` przechowuje dane o osiągnięciach poszczególnych zawodników, czyli jeden zawodnik może mieć kilka sukcesów, ale jeden sukces może być przypisany tylko do jednego zawodnika. Dalej - w `success` mamy jeszcze `event_id` - odwołuje się do pola `id` tabeli `event` - jest to tabela przechowująca dane poszczególnej imprezy sportowej. Na koniec mamy jeszcze `compet`, czyli tabelę przechowującą tak jakby kategorie rozgrywek (grand prix, mistrzostwa polski, europy itp.).
I teraz... chciałem zrobić takie złączenie żeby na podstawie `id` zawodnika zwracane były jego sukcesy, wraz z opisami imprez do których te sukcesy się odnoszą oraz z nazwami kategorii do których te imprezy przynależą.
Zapytanie SQL wyglądało by chyba mniej więcej tak:
SELECT * FROM success INNER JOIN event ON (success.event_id = event.id) INNER JOIN compet ON (event.compet_id = compet.id) WHERE success.rider_id = '$jakieś_tam_id'
Czy może mnie ktoś naprowadzić mniej więcej jak się do tego zabrać?

Dodam, że chcę, aby te informacje pokazywały się w widoku 'rider'. I generalnie problem jest taki, że w klasie 'RiderPeer' nie mogę się odwołać (chyba?) do klasy np. 'SuccessPeer'.