mam problem z wyświetleniem wyników dla zapytania wypisanego w pole:
<form action="" method="post"> <input type="text" name="kod" /><br /> <input type="submit" value="wyszukaj" /> </form>
Wpisanie w powyższe pole kodu pocztowego (xy-abc) powinno spowodować wyszukanie z dwóch tabel FIRMY i ADRES wszystkie firmy i adresy posiadajace kod (pocztowy) xy-abc.
$kod = $_POST['kod']; if($kod) { .... //zapytanie do bazy danych
tu wywala mi wszystkie dane z tabel o tej samej kolumnie KOD, jednak ja potrzebuje zeby wyswietlilo mi tylko ten KOD ktory wpisze się na stronie czyli np xy-abc. Tutaj jak gdyby system nie zwraca uwagi na to jaki KOD wpisze.
Natomiast jeśli użyje zapyatnie do jednej tabeli poprzez
- to tu wszystko działa poprawnie.
Pomoze ktos co nalezy wstawic aby wyniki bralo z dwoch tabel, ale tylko z KODu ktory ja wpisze recznie.
Albo cos takiego tylko jak zrobić dla dwóch tabel

<form action="" method="post"> <select name="dzial" onchange="this.form.submit()"> <option value="">Wybierz dział</option> <option value="kadry">Kadry</option> <option value="ksiegowosc">Księgowość</option> <option value="produkcja">Produkcja</option> </select> </form> <?php // parametry serwera $serwer = "localhost"; // nazwa serwera mysql $login = "root"; // login do bazy $haslo = "krasnal"; // haslo do bazy $baza = "testy"; // nazwa bazy $tabela = "kadry"; // nazwa tabeli $dzial = $_POST['dzial']; if($dzial) { // łączymy się z bazą danych // zapytanie do bazy danych } // wyświetlany wyniki zapytania } } ?>
Pozdrawiam