Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dziwne Błędy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matimor
Mam takie błędy (niżej). Nie wiem o co chodzi na innym hostingu mi nawet błędu nie pokazało, a tutaj mi ich mase pokazuje, że nie ma pliku itp duperele.

1. touch("data/".$acc_login.".sid");
  2. file_put_contents("data/".$acc_login.".sid", $NS.".".time());
  3. setcookie("session_id", $NS);
  4. setcookie("acc_login", $acc_login);
  5. header("Location: index.php");
  6. $chmod = "data/".$acc_login.".sid";
  7. chmod($chmod, 777);

Błędy
  1.  
  2. Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file <a href="http://www.domena.pl/file/Test_Test.sid" target="_blank">http://www.domena.pl/file/Test_Test.sid</a> because No such file or directory
  3.  
  4. Warning: file_put_contents(file/Test_Test.sid) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied
  5.  
  6. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:9)
  7.  
  8. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:9)
  9.  
  10. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:9)
kfc4
Wysyłasz coś przed headerem. A na innym hostingu może błędów nie pokazywać bo są tłumione.
Matimor
Może wytłumacz o co chodzi ...
erix
Masz ustawione uprawnienia katalogu na pliki do zapisu?
Matimor
Tak wszystkie pliki mają chmod 777...

Pomoże mi z tym ktoś w końcu...
erix
Nie pliki, a katalog nadrzędny dla plików.
Matimor
No katalogi itd wszystko co tam jest ma chmod 777. Weź mi lepiej powiedz jak się tego pozbyć:
  1. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:9)

Robił wszystkie kroki z wiki i dalej mam te błędy, co do put to tak samo nie da się tego pozbyć... Na innym hostingu mi działało normalnie

Jak dam te kody tyam gdzie jest ten błąd pod @ to nic się nie stanie nie? winksmiley.jpg

Aha i przy tworzeniu pliku acc_login.sid nie nadaje mu chmod 777 dlaczego?
Spawnm
A na temat tego błędu to sobie poszukaj bo było milion razy.
(więcej?)

Matimor
No fajnie by było przeszukałem wszystkie tematu z tym błędem i po każdej odpowiedzi jest to samo. Nawet phpedia mi nie pomogła ...

Z tego co się dowiedziałem to nie mozna zapisać cache chociaż wiem co to jest ale nie wiem jak to naprawić. Wszystko stoi na VPS

System Operacyjny: Linux
System: Debian 4

Spawnm
Wszystkie pliki są zapisane w utf-8 bez bom questionmark.gif I nie masz jakiejś spacji przed <? questionmark.gif
Matimor
Tak bez boom, nie ma spacji.
erix
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:9)

One muszą wystąpić, gdyż wcześniej:
Cytat
Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file <a href="http://www.domena.pl/file/Test_Test.sid" target="_blank">http://www.domena.pl/file/Test_Test.sid</a> because No such file or directory

Warning: file_put_contents(file/Test_Test.sid) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied

Błędy w działaniu funkcji operującym na systemie plików są wyświetlane.

Dopóki nie rozwiążesz tych problemów, nie pozbędziesz się headers already sent.
Matimor
Tego błędu NIE DA się pozbyć, robiłem to całą noc i bez efektu.

Folder ma chmod 777
Skrypt ma prawo do zapisu

Nie wiem o co chodzi ale na innym hostingu www działa mi TEN SAM skrypt bez błędnie, może na serwerze www jest coś nie zainstalowane? Dajcie mi dane co mam zainstalować bo administracja sama nie wie dlaczego to nie działa. Serwer VPS jak by co.

Aha i tam pisze, że plik nie istnieje, skoro istnieje w danym katalogu.
erix
Cytat
Tego błędu NIE DA się pozbyć, robiłem to całą noc i bez efektu.

1. nie da się parasolki rozłożyć w pewnej części ciała
  2. wywrócić hełmu na lewą stronę
  3. i sprzątaczki w wojsku... tongue.gif

Cytat
Serwer VPS jak by co.

Sprawdź sobie lepiej uprawnienia, bo jak nie chmod, to proces serwera może nie być właścicielem tego katalogu.
Matimor
Okazało się, że brakowało mi output_buffering w pliku php.ini dzięki za pomoc, szczególnie erix
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.