Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Skrypt pogaduszek, autoresponder.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
CyberDuck_
Mam zrobiony bot na ekg2 i php.
Wszystko ladnie smiga i numer odpowiada na proste hasla typu !czas , !help , !dioda_xxxx, ale
zaczelo mi chodzic po glowie cos takiego jak autoresponder do minipogadujesz ...
Chodzi o to, ze ktos pisze pod ten numer, a on "udaje" rozmowce na zasadzie kluczowych
slow. Czyli np :
1. "help" -> nie ma pomocy. Skontaktuj sie z adminem. Zeby sie do nim skontaktowac musisz znac haslo
2. "jakie" "haslo" -> Haslo moze podac jedynie administrator.
3. "czesc" -> No witam smile.gif
4. "czesc" "to" "ja" -> Co za ja ? Podaj wiecej szczegolow.
5. "no" "ja" -> nie znam zadnego ja.

To oczywiscie tylko przyklad.
Calosc dziala tak, ze w jesli ekg2 odbierze dowolna wiadomosc to uruchamia skrypt
w ktorym moge wykonac juz dowolne czynnosci. Odczytuje w nim wiadomosc wraz z numerem
piszacego i dzieki temu moge mu odpowiadac.

Chodzi o to zeby w tym skrypcie zrobic to jak najszybciej. Na zasadzie slow kluczowych
w pojedynczym zdaniu skrypt odpowiada rozmowcy ustalonymi zdaniami. To wlasnie przyklad z
powyzej, ale zaczolem sie zastanawiac jak to zrobic najszybciej ...

Co proponujecie do wykonania takiej rzeczy ? Tablice i znajdowanie w zdaniu slow
kluczowych z tej tablicy czy jakis inny sposob ? Moze wyrazenia regularne ?
Fifi209
Wyrażenia regularne + zapisać te słowa i co bot ma odpowiedzieć najlepiej w bazie danych.
CyberDuck_
No tak, ale sprawdzac w petli ? Jak bedzie duzo tych wyrazen
to to moze sie ciagnac w nieskonczonosc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.