Mam taki kodzik jQuery :
$("#naglowek").click(function() { $new_text_frame_no = (($text_frame_no/1) + 1); $new_text_frame = (($text_frame/1) - $text_move); if($new_text_frame_no > $steps) { $new_text_frame = 0; $new_text_frame_no = 1; } $new_text_attr = $new_text_frame+"px"; if($new_text_frame_no <= $steps) { $("#content_bottom").animate({bottom: $new_text_attr}, 1000); $text_frame = $new_text_frame; $text_frame_no = $new_text_frame_no; } });
Nie pokazalem tutaj wszystkich zmiennych bo to nie ma sensu,.....
W skrocie jest to przewijanie diva o stala odleglosc po kliknieciu na div o id="naglowek"
Ale teraz chce to przerobic tak zeby nie przewijalo sie po kliknieciu tylko po najechaniu czyli na hover, tu akurat nie problem, chodzi rowniez o to ze po najechaniu myszka na div ma nastepowac scroll diva z terscia, poprostu po najechaniu na diva ma przewijac tekst ze stala predkoscia powiedzmy w dol....
Jakiej funkcji mam uzyc ? czy mozna to zrobic tylko przy uzyciu animate ? jest taki parametr jak scrollTop, probowalem cos z tym kombinowac ale nie wyszlo.....poprostu po najechaniu na diva ma przewijac tekst ze stala predkoscia.....