Kod formularza:
class ChangeUserDataForm extends BaseUzytkownicyForm { public function configure() { 'login'=>new sfWidgetFormInput(), 'stare_haslo'=>new sfWidgetFormInputPassword(), 'nowe_haslo'=>new sfWidgetFormInputPassword(), 'nowe_powtorz'=>new sfWidgetFormInputPassword(), 'imie'=>new sfWidgetFormInput(), 'nazwisko'=>new sfWidgetFormInput(), 'miasto'=>new sfWidgetFormInput(), 'mail'=>new sfWidgetFormInput(), 'osobie'=> new sfWidgetFormTextarea() )); $this->widgetSchema->setNameFormat('change_user[%s]'); .... . . . . $sqlo = new Criteria();//tworzymy obiekt do zapytania $sqlo->add(UzytkownicyPeer::LOGIN, 'xxxxxxxxxxxxxxx-co ja mam tu wpisać'); $uzytkr = UzytkownicyPeer::doSelectOne($sqlo);//szukamy wpisu w uzytkownicy $zmienna_ze_starym_hasłem = $uzytkr->getHaslo(); $this->validatorSchema->setPostValidator( new sfValidatorSchemaCompare( $zmienna_ze_starym_hasłem, sfValidatorSchemaCompare::EQUAL, 'stare_haslo', );
potrzebuje tej wartości, bo chcę wyciągnąć hasło i władować je do walidatora compare. Jest wogóle taka możliwość w formularzu? Wiem że można to przenieść do akcji i porównać ale chciałbym spróbować tak jeżeli się da...