Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][php]PhpMyAdmin - problem z konfiguracją
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
demolka666
Witam,
dopiero rozpoczynam swoją przygodę z php jednakże już zaczynają się pierwsze problemy.
ściągnęłam i umieściłam phpmyadmin w folderze mojego apache'a (czyli /var/www/html/phpmyadmin -> korzystam z linuxa(mandriva)), skonfigurowałam go wg. instrukcji z phpmyadmin wiki (próbowałam zarówno wizardem setup jak i ręcznie poprzez modifikację pliku config.inc.php, jednakże po wpisaniu 127.0.0.1/phpmyadmin otrzymuję pustą stronę.
Apache na pewno działa, czego dowodem jest choćby fakt że po wpisaniu 127.0.0.1/phpmyadmin/setup otrzymuję narzędzia konfiguracji.
Co jest przyczyną niedziałającego phpmyadmin? Co robię źle?
Bardzo proszę o pomoc.
mydoom.h
Nie prościej wgrać "czysty" phpmyadmin, (v3 ze strony producenta), który bez konfiguracji będzie działał na localhoscie i po wpisaniu localhost/phpmyadmin zapyta o login i hasło?
demolka666
niestety to nie działa - ściągnęłam od nowa phpmyadmina ze strony http://www.phpmyadmin.net/home_page/downloads.php w wersji phpMyAdmin-3.2.2-all-languages, rozpakowałam, wkleiłam do folderu serwera i dalej nic. Po prostu go nie ma... pusta strona po wpisaniu localhost/phpmyadmin
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.