Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Wysyłanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maker5
Witam. Wiem że to było ale chcę prosić o wasze doświadczenie i pomoc dokładnie w tej sprawie.
Mam podstronę formularz_alarmowy.html. Jest w nim oczywiście cała podstrona z formularzem, oto jego treść:

Kod
<div id="box">
  <div class="mid">
    <div class="tekst">
      <form id="form1" name="form1" method="post" action="">
        <table width="700" border="0" cellspacing="0" cellpadding="5">
          <tr>
            <td class="td_formularz"><label for="temat"> Temat</label></td>
            <td><input name="temat" type="text" id="temat" size="59" maxlength="50" /></td>
          </tr>
          <tr>
            <td class="td_formularz">
              <label for="wiadomosc"> Wiadomość</label>
            </td>
            <td><textarea name="wiadomosc" id="wiadomosc" cols="45" rows="7"></textarea></td>
          </tr>
          <tr>
            <td class="td_formularz">Kliknij</td>
            <td><input type="submit" name="button" id="button" value="Wyślij" /></td>
          </tr>
        </table>
      </form>
      <p>&nbsp;</p>
    </div>
  </div>
  <div class="bot">
  </div>
</div>

Chcę tylko was prosić o pomoc co dodać na tej podstronie aby formularz działał i co
wstawić w plik wyslij.php (bo domyślam się że taki muszę stworzyć) aby wysyłał treść z tematem na wskazany email.
Ps. Jeśli umieszczę później te dwa pliki na serwerze to już to będzie działało ? Czy coś jeszcze będę musiał zrobić ?
patryczakowy
  1. <form id="form1" name="form1" method="post" action="wyslij.php">

A w plik wyslij.php bez odrobiny znajomości php sie nie obejdzie zawsze możesz jakiegoś gotowca poszukać
Maker5
Cytat(patryczakowy @ 29.09.2009, 19:34:48 ) *
[HTML] pobierz, plaintext
  1. <form id="form1" name="form1" method="post" action="wyslij.php">
[HTML] pobierz, plaintext
A w plik wyslij.php bez odrobiny znajomości php sie nie obejdzie zawsze możesz jakiegoś gotowca poszukać

kurcze, a mogę prosić i pomoc bo nie wiem skąd mam go wziąć a nawet jeśli to nie umiem przerobić pod siebie.
cojack
Utwórz sobie plik wyslij.php a w nim zawartość:

1. print_r($_POST);

no i kolego tutaj nie jest miejsce na tłumaczenie wszystkiego od podstaw, poszukaj sobie jakiegoś poradnika php, a jak nie to kup sobie jakąś książkę, my CI php tłumaczyć nie będziemy.
Kszyhuu
Jak chcesz to uderz do mnie na GG-10413516 po 18 i Ci pomogę od początku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.