Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak się nauczyć PHP i MySql?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elan
Hej!!!! Chcę się nauczyć PHP i MySql. Zaopatrzyłem się w tutoriale z lynda.com, mam też książkę PHP I MYSQL BIBLIA. Chciałbym zaczerpnąć od was jakichś porad. Czy to co mam wystarczy żebym zdobył jakąś tam wiedzę z tych języków? Jakie są wasze rady? Co polecacie dodatkowo? Może jakieś strony www albo tytuły książek?? W jaki sposób nauczyliście się PHP/MYSQL i dobrze je zrozumieliście żeby pisać skrypty na własną rękę?questionmark.gif

Z GÓRY DZIĘKI
Wicepsik
Czytałem manual, artykuły.
bartg
God, jak mój kumpel: "Ej, jak sie nauczyc PHP?". Jakby ktos chciał to by się nauczył a nie na forum pisał. Ćwiczyć i ćwiczyć i tyle. Każdy szuka jakies magicznego rozwiazania a tu sie nie da. Trzeba cięzkiej pracy. Bo umiejetności przybywa wprost proporcjonalnie do doświadczenia
!*!
Tylko patrz na to co czytasz winksmiley.jpg nie ma sensu czytać kursów czy książek np. z 2003 roku.
elan
Nie szukam magicznego rozwiązania bo wiem, że nie ma cudów. Aby nauczyć się np. photoshopa musiałem się nieźle namęczyć. Zanim nauczyłem się dobrze go obsługiwać to podpytywałem ludzi jak się do niego zabierali, niektórych uwagi mi się przydały, niektórych nie.
Ociu
Temat: linkiKursy dla pocztkujcych
deirathe
Ja zaczynałem od manuala i nie widzę innej opcji bo manual jest chyba najlepiej opisany- ad fontes! Ciekawszych rzeczy się nauczyłem czytając cudze kody no i zaglądając na bogi. Jeżeli chodzi o książki to PHP5. Obiekty, wzorce, narzędzia. I skill skill skillluj dużo pisz, dużo myśl, dużo pisz sklillluj, mnual, myśli, pisz, manual... biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.