Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Okienko o podanych wymiarach na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xamrex
Witam
Chciałbym na mojej stronie umieścić takie okienko, w którym byłby jakiś tekst, i w którym mógłbym zdefiniować wysokość oraz szerkość.

Coś takiego jak <textarea>
Tylko że w textarea da się z poziomy przeglądarki edytować zawartość tego okienka.
Potrzebuję komendę, która stworzy mi okienko o podanych przeze mnie wymiarach
jasin
Cytat(xamrex @ 3.10.2009, 14:00:09 ) *
Tylko że w textarea da się z poziomy przeglądarki edytować zawartość tego okienka.

Dodając atrybut disabled="true" nie można edytować pola z poziomu przeglądarki.
xamrex
A jest tylko komenda <textarea>
Nie ma czegoś innego do tego typu zastosowań?
paw-e-l
jeśli dobrze zrozumiałem
  1. <div style="width: 100px; height: 100px; overflow: scroll;">jakiś tekst</div>
xamrex
Wielkie dzięki paw-e-l
Dokładnie tego szukałem

A jest możliwość, aby pokazywał się tylko ten scrool po prawej stronie (odpowiedzialny za przejeżdżanie w górę i w dół)?
Nie chcę tego scroola, który przesuwa w boki
paw-e-l
hmm... wrzuć do tego diva (z overflow: scroll) jeszcze jednego div'a o szerokości takiej samej jak ten pierwszy i nie zdefiniowanej wysokości, dopiero do tego div'a wstaw tekst
xamrex
nie działa ;/
paw-e-l
pokaż jak zrobiłeś
xamrex
Kod
<div style="width: 100px; height: 100px; overflow: scroll;"><div style="width: 100px; overflow: scroll;">TEKST</div></div>
paw-e-l
spróbuj tak
  1. <div style="width: 100px; height: 100px; overflow: scroll;"><div style="width: 98px;">TEKST</div></div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.