Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Rozjeżdżajaca sie strona w niektórych przeglądarkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Drav
Witam (po raz kolejny) mam problem ze stroną. Mianowicie użyłem prostego spsosobu na rozciąganie się divów czyli

1. padding-bottom: 10000000px;
  2. margin-bottom: -10000000px;

i

1. overflow: hidden

dla atrybyutu nadrzędnego

wszystko gra pięknie w FF, problem zaczyna sie kiedy odpalam to w innych przeglądarkach.
mianowicie

IE: Strona rozciąga się do wielkości podanej przez padding-bottom i nie cofa się o odległość marginesu zewnętrznego.
Opera: Strona wogóle się nie rozciaga. Zachowuje sie tak jakby te linijki w kodzie nie istniały i przyjmuje ustawioną wysokośc minimalną czyli 700 px.

Wie ktos co źle zrobiłem?
Prosiłbym o jasne odpowiedzi, najlepiej z elementami kodu,, któr sa źle z informacjami co zmienic, aby było dobrze i BŁAGAM nie odsyłajcie mnie do tutoriali, osttnio przekopywałem w poszukiwanie kilku rozwiązań mase takich i ostatecznie nie nie zrozumiałem smile.gif
Pozdrawiam.
adres strony: http://swiatdiablo.pl/demo
adres arkusza stylów: http://www.swiatdiablo.pl/demo/styl.css
seth-kk
a czemu mialoby sluzyc to 'cos'?
Drav
temu, ze zależnie od tego ile jest tekstu, to div sie powieksza
seth-kk
czyli tak jak zwykle przy pozycjonowaniu relatywnym - czasami trzeba mu pomoc za pomoca overflow ale nadal nie widze powodu dla takiej kombinacji z marginesem i paddingiem
Drav
czyli napisz mi prosze, co mam zmienic, tj. skasować/dopisać
seth-kk
usunac te kombinacje i poprawic pozostalosci (jesli sie trafia) lub pytaj o rozwiazanie pozostalych problemow
zadbanie o poprawnosc htmla tez nie zaszkodzi (powtarzajace sie id)
Drav
usunąłem i problem z ie jest ten sam, a w ff i operze div "content" jest tylko do tych okreslonych wczesniej 700 px. Naprawdę prosze o pomoc, bo z tego typu problemami nigdy wczesniej sie nie zmagałem, wogóle to niedawno przeniosłem sie z tabel na czysty css ^^
seth-kk
najprosciej chyba usunac height z div#content i na jego koncu dopisac
  1. <div style="clear: both;"></div>

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.