Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z kodem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
veyron2
Witam

Piszę ponieważ mam problem...
Podczas wyświetlania strony widzę błąd:
  1. Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\sec.php on line 74

nie pisałbym gdybym wiedział w czym jest błąd - jednak po oglądaniu tej linii:
  1. echo " płyta " .$dane['name']. " <br> socket " .$dane['socket']. " <br> ram " .$dane['ram']. " <br> hdd " .$dane['hdd']. ";

setki razy dalej nie doszedłem gdzie jest błąd...

Proszę o pomoc...
vokiel
A czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Błąd składniowy, znaczy, że masz problem ze apostrofami lub cudzysłowiami.
Tak poza tym to forum nie parser. Wystarczy chwile pokombinować, usunąć np ostatni średnik i kropkę zobaczyć co się stanie, a jak to nie pomoże to napisać od nowa....
patryczakowy
  1. echo " płyta " .$dane['name']. " <br> socket " .$dane['socket']. " <br> ram " .$dane['ram']. " <br> hdd " .$dane['hdd'];

Powinno byc dobrze smile.gif
benio101
Zmień
  1. echo " płyta " .$dane['name']. " <br> socket " .$dane['socket']. " <br> ram " .$dane['ram']. " <br> hdd " .$dane['hdd']. ";
na
  1. echo " płyta " .$dane['name']. " <br> socket " .$dane['socket']. " <br> ram " .$dane['ram']. " <br> hdd " .$dane['hdd'];
Wystarczy usunąć ostatni cudzysłów.

P.S. Nie przesadzasz aby trochę? mad.gif
Myślenie nie boli.
veyron2
Dziękuję za odpowiedzi.

@vokiel - dziękuję szczególnie, za bardzo konstruktywną i pomocną radę... Wiem co znaczy parse error i wiem co trzeba robić, żeby ten błąd zlikwidować. Gdybym nie próbował robić tego co piszesz to nie byłoby mojego postu...

Mimo Waszych poprawek dalej mam komunikat o parse error...
Spawnm
Tytuł bez sensu, w tym dziale każdy ma problem z kodem
+ forum nie parser, myśl/kombinuj.
= zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.