Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] ZipArchive, limit plikow, danych?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Piotr_BB
Witajcie,

probowalem dzis na swoim lokalnym serverku napisac skrypcik do zipowania. Przy kilku plikach porozrzucanych po folderach jest okej, nawet jak zipuje 150MB plikow tekstowych (ok 100). W czasie gdy chce zipowac powiedzmy 600 pliczkow po niecalym KB nie udaje mi sie ta operacja. Nie pojawia sie komunikat, plik .zip sie nie tworzy. Nie wiem, moze klasa ma ograniczenie w ilosci jednoczesnie zipowanych pliczkow. Znacie jakies lekarstwo na to?
thek
Lepiej sprawdź czy aby czasu Ci nie przekracza na skrypt (domyślnie 30 sekund).
Piotr_BB
Tam jest sporo dziewiatek, wiec w tym problem nie lezy winksmiley.jpg

Przeprowadzilem testy z ktorych wynika, ze waga pliku sie nie liczy tylko jego ilosc. Stworzylem trzy grupy plikow 2 bajty, 35KB i 500KB, zawsze gdy dochodzilem do ilosci plikow do spakowania wynoszacej 509 (nie wazne w ktorej grupie), nie otrzymywalem pliku wynikowego .zip, gdy tylko usunelem jeden pliczek, sprowadzajac ilosc plikow w folderze do 508, spakowalo mi wszystkie pliki. Nie za duzo z tego rozumiem, ale moze klasa ma ustawiony limit na 508 plikow? Moze jakas inna konfiguracja ma na to wplyw?

Zaintrygowany problemem przeprowadzilem kolejne testy, tym razem na komercyjnym serwerze. Tutaj wyniki byly inne, nie bylo problemu spakowac nawet 3000 plikow jednoczesnie, takze mysle, ze problem w najistotniejszym wymiarze zostal rozwiazany. Co do lokalnego servera nadal nie wiem dlaczego sie tak dzialo.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.