Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Reklamy google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Quider
Mój problem polega na tym, że naskrobałem sobie skrpycik - bilioteczkę, która odpowiada za wyświetlanie losowych reklam. Problem polegał na tym, że w wybranym miejscu miały pokazywać się także reklamy prywatnych klientów.

Dodając za pomocą formularza kod reklamy wyglądający w następujący sposób:
  1. <script type="text/javascript"><!--
  2. google_ad_client = "pub-9806468859196479";
  3. /* 300x250, utworzono 09-11-22 */
  4. google_ad_slot = "2325376765";
  5. google_ad_width = 300;
  6. google_ad_height = 250;
  7. //-->
  8. <script type="text/javascript"
  9. src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

w bazie danych pojawia się tylko komentarz z wymiarami. Wygląda to tak, jakby skrpyt interpretował zawartość zmiennej $_POST. Próbowałem dla sprawdzenia zapisywać zawartść zmiennej $_POST do pliku, ale rezultat był taki sam.

Próbowałem także formularza z parametrem mutlipart, ale także bez większych efektów.

Pytanie:
Czy jest w stanie ktoś mi pomóc, aby cały skrypt reklamy google był dodawany do bazy danych?

Ponawiam pytanie. Prosze adminów aby nie mieli mi tego za złe, ze pisze kolejnego posta, gdy tylko ktos odpisze proszę o usuniecie tego konkretnego ponowienia tematu.
Dziekuję.
Blame
Spróbuj dać echo na post'a. Poza tym najwygodniej będzie ci całe echo wyświetlania formularza zawrzeć w ' no chyba że lubisz się męczyć z \.
Quider
co bym nie zrobił za każdym razem zawartość zmiennej $_POST wygląda tak samo - jest to tylko komentarz winksmiley.jpg jakieś sugestie?
maly_swd
pokaz ten swoj formularz i plik jakim go odbierasz
Quider
Korzystam z Kohany i skrypt może wydawać się na pierwszy rzut oka niejasny.

1. $reklama = ORM::factory('advert',$this->uri->segment('id')); //Tworzy obiekt reklama (orm)
  2. $reklama->nazwa = $_POST['nazwa']; //do zmiennej nazwa dopisuje wartosc zmiennej $_POST
  3. $reklama->odswierzenia = $_POST['odswierzenia']; // analogicznie
  4. $reklama->rozmiar = $_POST['rozmiar']; // analogicznie
  5. $reklama->adv = ($_POST['skrypt']); // analogicznie ( to tutaj jest skrypt reklamy)
  6. $reklama->save(); //zapisuje zmiany w bazie danych.
  7.  

Dodaje okrojoną wersje formularza, bez opisów - sam skrypt.
  1. <?= form::open(url::site().'admin/reklama/dodaj')?>
  2. <?= echo form::input('nazwa');?>
  3.  
  4. <?=form::input('odswierzenia')?>
  5.  
  6. <?=form::dropdown('rozmiar', array('750x200'=>'750x200', '145x30'=>'145x30'),'750x200')?>
  7.  
  8. <?=form::textarea('skrypt',null,'rows="15" cols="50"')?>
  9.  
  10. <?=form::submit('ok','Dodaj reklamę!')?>

Gwoli wyjasnienia, textarea pozbawione jest jakichkolwiek edytorów. Próbowałem posyłać to formularzem z parametrem text/plain czy jakoś tak, ale bez większych zmian czy efektów ;/

opprostu powiedzcie mi jak dodać reklame google do bazy danych winksmiley.jpg na pewno ktoś to robił...
phpion
Zobacz sobie źródło klasy Input, linia ok. 384. Masz tam wyrażenie regularne usuwające niektóre znaczniki - tu leży problem. Usuń po prostu z wyrażenia znacznik script, albo wyłącz oczyszczanie na moment zapisu danych w tym konkretnym przypadku (lepsze rozwiązanie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.