Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: całkowity kod html w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafal_mat
Witam,
nie wiem czy piszę w dobrym dziale, nie znalazłem w sieci rozwiązania mojego problemu. Chodzi mi o zagnieżdżenie całego kodu html w znaczniku php. Logiczną rzeczą byłoby umieszczenie go w postaci zmiennej,ale jeśli umieszczę go w postaci:
  1. $kod_html="<!Doctype html public "-//w3c//dtd html 4.01//en"
  2. "http://www.w3.org/tr/html4/strict.dtd">
  3. <html>
  4. <head>
  5. <meta http-equiv="Con...

cudzysłowy mieszają się i kod się psuje. W poradniku z gotowymi skryptami z którego czasem korzystam, znalazłem takie rozwiązanie, że:

1. $kod_html=<<<CODE
  2.  
  3. //tu następuje cały kod html
  4.  
  5. CODE;
  6. echo ("$kod_html");
  7. ?php>

problem w tym, że wyrzuca mi błąd w ostatniej linii, co oznacza, że propozycja "CODE" z poradnika jest niepoprawna. Nie spotkałem się nigdy z takim rozwiązaniem. Pozostała część kodu na pewno jest dobrze. Skrypt który robię to formularz, który ma przyjąć adres hosta i zwrócić jego adres ip. Bez problemu wychodzi mi to metodą post, jednak przykład który wyżej opisałem robi to metodą get, wszystko jest w jednym pliku, wynik jednocześnie podaje ip i niejako gotowy jest na przyjęcie kolejnego hosta.
Chciałbym prosić o doradzenie, jak umieścić kompletny kod od "Doctype" począwszy na </html> kończąc w skrypcie php, tak by powyższy patent działał.

Mam nadzieję, że wyraziłem się dość jasno. Jeśli nie, po prostu wkleję cały kod. Nie ukrywam, że najbardziej ciekawi mnie sam fakt wystąpienia tego "<<<CODE" i "CODE;". Z góry dzięki za pomoc.
scanner
Poszukaj "Zagnieżdzanie html w php" oraz "Łączenie stringów".
Ot takie podstawy.
rafal_mat
Ok, dzięki za odpowiedź. A czy mógłby ktoś wyjaśnić, czy konstrukcja z użyciem "CODE" jest w ogóle poprawna? A jeśli tak, to jak to powinno wyglądać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.