Witam,

Mam taki problem, co dziennie w mojej pracy muszę wypełniać pewną kartę - to co zrobiłem danego dnia - nie zawsze pamiętam kiedy ją podesłałem, a kiedy nie.
Więc wymyśliłem sobie, że zrobię prosty kalendarz który pokaże czy dane pliki są na serwerze czy nie.

Napiszę kilka szczegółów:

Po wypełnieniu karty jest ona za pomocą php mail przesyłana pod 2 adresy, oraz zostaje zapisana w katalogu wg wzorca: data + godzina + imię i nazwisko - przykład: 2009-11-13_18-35-45__Piotr_Urbanski.txt

Data jest stała - to znaczy da się zrobić pewnie jakiś zakres, godzina jako jakaś zmienna + stała nazwa osoby.

Teraz chodzi o to, aby skrypt sprawdzał czy pliki o nazwie wzorca znajdują się w katalogu - jeśli tak dodaje np. 'Tak' jeśli nie analogicznie o tym informuje.
Warto by było dodać to posortowane w miesiące jako wiersze i nazwiska osób jako kolumny.

Tak na prawdę nie mam zielonego pojęcia o tym, więc jeśli ktoś by miał czas i mógł mi pomóc był bym wdzięczny, jestem w stanie także zapłacić za tą pomoc, na pewno nie będą to kosmiczne kwoty ale wiem , że za darmo umarło smile.gif

Mam nadzieje, że jakoś to przedstawiłem...

Pozdrawiam smile.gif