Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Wyróżnienie określonych wpisów w bazie msql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
paulvans
Witam,

Mam taki problem a mianowicie zrobiłem listę klubów na swojej stronie w takiej postaci:

"Wszystkie kluby"
www.dolnoslaskie.wme.com.pl

mam taki kod

"
  1. function klub_dol() {
  2. global $color, $prefix;
  3. {
  4. $select="SELECT * FROM {$prefix}kluby WHERE wojewodztwo='dol' ORDER BY nazwa ASC";
  5. }
  6. $query=mysql_query($select);
  7. ';
  8. while($r=mysql_fetch_array($query)){
  9. echo '&nbsp;<a href="'.rewrite::createUrl('kluby.php?cmd=look_klub&id='.$r['id'],$r['nazwa']).'">'.$r['nazwa'].'</a><BR>
  10.  
  11. ';
  12. }
  13. }

"

I teraz jak w nim wyróżnić pogrubieniem oraz kolorem kluby w które mają w bazie mysql w tabeli "poleca" zaznaczone "1"

muszę wstawić jakoś chyba coś takiego "AND poleca=1" i nie wiem co dalej. Proszę o pomoc
skowron-line
Dam podpowiedz
  1. if( $tablica[ 'poleca' ] == 1 )
  2. {
  3. echo '<b>pogrubiony</b>';
  4. }
  5. else
  6. {
  7. echo 'niepogrubiony';
  8. }
paulvans
Nie dam rady albo pojawiają się wszystkie kluby albo polecane:

1. function klub_dol() {
  2. global $color, $prefix;
  3. if( $tablica[ 'poleca' ] == 1 )
  4. {
  5. $select="SELECT * FROM {$prefix}kluby WHERE wojewodztwo='dol' AND poleca=1 ORDER BY nazwa ASC";
  6. }
  7. $query=mysql_query($select);
  8. while($r=mysql_fetch_array($query))
  9. {
  10. echo '&nbsp;<B><a href="'.rewrite::createUrl('kluby.php?cmd=look_klub&id='.$r['id'],$r['nazwa']).'">'.$r['nazwa'].'</a></b><BR>';
  11. }
  12. else
  13. {
  14. echo '&nbsp;<a href="'.rewrite::createUrl('kluby.php?cmd=look_klub&id='.$r['id'],$r['nazwa']).'">'.$r['nazwa'].'</a><BR>';
  15. }
  16. }
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.