Cytat(fifi209 @ 27.11.2009, 23:12:25 )

Szczerze to nie wiem, ale to jest samobójstwo... Jeżeli Twój problem wymaga 100-150 pól w tabeli oznacza to tylko tyle, że źle do tego podchodzisz.
Napisz lepiej co potrzebujesz, na pewno da się to zrobić wydajnie i rozbić na kilka tabel tym samym przyspieszając pracę.
No więc wszystko się rozchodzi o mój klan. Grane są często po dwie mapy i to do nich chcę porobić różne staty. Na przykład ile razy była dana mapa grana(1 kolumna), ile razy na niej wygraliśmy(2 kolumna), remis(3 kolumna) i przegrane(4 kolumna). Teraz spojrzałem, że wszystkich map w soldacie jest 78 _^_ ... Teraz 78x4 no jakoś chyba nie bardzo to widzę, ale w ostateczności będę się z tym tak po lamersku męczył. Choć jak sobie pomyślę jak będzie wyglądało w skrypcie zapytanie INSERT INTO, albo SELECT FROM... Masakra. Też nie wszystkie te mapy są grane, nawet połowa z nich nie, ale jeszcze na dzień dzisiejszy nie potrafię zrobić by zliczało staty tylko z granych map.
[EDIT]
Zapomniałem dodać, że to są staty do graczy, ile razy kto i jak grał na tych mapach, nie do map, a do graczy.