Po wielu próbach udało mi się zrobić bazę danych do której wprowadzamy dane za pomocą formularza i teraz chciałbym za pomocą nowego formularza (w specjalnym panelu) edytować te dane. Ale niestety kod, które zamieściłem poniżej mi nie działają, o wprowadzeniu nowej nazwy do pola w formularzu nic się nie dzieje ;/ Mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobiłem źle?
Plik - baza2.php:<?php
$n=$_POST['osoba'];
$IP=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$t=$_POST['tresc'];
$email=$_POST['email'];
mysql_query("insert into OSOBY VALUES(null,'$n', '$IP','$t','$email','$DATA');");
echo "<td><b>LP.</b></td><td><b>Nick</b></td><td><b>IP</b></td><td><b>Tresc</b></td><td><b>Email</b></td><td><b>Data</b></td>";
echo('<form name="LP" method="post" action="2.html">'); echo('<input type="submit" name="LP" value="'.$row['LP'].'">');
{
echo "<tr><td>".$wartosc[0]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[1]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[2]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[3]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[4]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[5]."</td></tr>"; //echo "<td>".$wynik."</td></tr>";
}
?>
Plik - 2.html:<form action="updated.php" method="post"> <input type="hidden" name="ud_LP" value="<? echo $LP; ?>">
Osoba:
<input type="text" name="ud_osoba" value="<? echo $osoba; ?>">
<br>
<input type="Submit" value="Aktualizuj">
Plik - updated.php:<?php
$n=$_POST['osoba'];
$query=('SELECT * FROM OSOBY WHERE LP='.$_POST['LP']);
$i=0;
while ($i < $num) {
++$i;
}
$ud_LP=$_POST['ud_LP'];
$ud_osoba=$_POST['ud_osoba'];
$query = "UPDATE OSOBY SET osoba = '$ud_osoba' WHERE LP = '$ud_LP'";
$query="UPDATE OSOBY SET osoba='$ud_osoba', WHERE LP='$ud_LP'";
echo "Rekord zaktualizowany";
echo "<td><b>LP.</b></td><td><b>Nick</b></td><td><b>IP</b></td><td><b>Tresc</b></td><td><b>Email</b></td><td><b>Data</b></td>";
{
echo "<tr><td>".$wartosc[0]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[1]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[2]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[3]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[4]."</td>"; echo "<td>".$wartosc[5]."</td></tr>"; //echo "<td>".$wynik."</td></tr>";
}
?>