Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZF] Drzewka jako standard w bibliotece ZF
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Sajrox
Witam,

Brakuje mi w ZF standardowej klasy związanej z drzewkami np NestedSet. Na dzien dzisiejszy musiałem sam zaimplementować podobną klasę do generowania tego elementu. Jednak zapewne bardzo przydatne by było gdyby ten element był w standardzie.

Fajnie jakby ZF już w standardzie posiadał Zend_Tree z kilkoma metodami do obsługi drzewiastej struktury (np. kategorii)

Czy mozna to gdzieś zgłosić, aby ktoś kto nadzoruje projekt ZF mogł się zastanowić nad implementacją tego elementu ? Osobiście nie znam angielskiego na tyle by móc samodzielnie coś z tym zrobić. Dlatego proszę o pomoć Was

Co o tym myślicie ?
batman
ZF wiki - tutaj jest wszystko czego potrzebujesz do zgłoszenia zapotrzebowania na daną funkcjonalność lub samemu ją napisać. Angielski wymagany.
Darek1983
Witam
Właśnie zamykam setki kart związanych z poszukiwaniem rozwiązania dla drzewa w ZF, ponieważ znalazłem coś co może zadziałać, zostawiam info, może ktoś zaoszczędzi trochę czasu wink.gif

http://devzone.zend.com/article/11886
Pilsener
A Zend_Navigation się nie nadaje? Kiedyś testowałem i bardzo pięknie generowało menu na podstawie bazy, rysowało breadcrumb i tak dalej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.