Sajrox
20.12.2009, 18:33:49
Witam,
Brakuje mi w ZF standardowej klasy związanej z drzewkami np NestedSet. Na dzien dzisiejszy musiałem sam zaimplementować podobną klasę do generowania tego elementu. Jednak zapewne bardzo przydatne by było gdyby ten element był w standardzie.
Fajnie jakby ZF już w standardzie posiadał Zend_Tree z kilkoma metodami do obsługi drzewiastej struktury (np. kategorii)
Czy mozna to gdzieś zgłosić, aby ktoś kto nadzoruje projekt ZF mogł się zastanowić nad implementacją tego elementu ? Osobiście nie znam angielskiego na tyle by móc samodzielnie coś z tym zrobić. Dlatego proszę o pomoć Was
Co o tym myślicie ?
batman
20.12.2009, 19:45:47
ZF wiki - tutaj jest wszystko czego potrzebujesz do zgłoszenia zapotrzebowania na daną funkcjonalność lub samemu ją napisać. Angielski wymagany.
Darek1983
28.06.2011, 05:49:36
Witam
Właśnie zamykam setki kart związanych z poszukiwaniem rozwiązania dla drzewa w ZF, ponieważ znalazłem coś co może zadziałać, zostawiam info, może ktoś zaoszczędzi trochę czasu
http://devzone.zend.com/article/11886
Pilsener
1.07.2011, 09:24:04
A Zend_Navigation się nie nadaje? Kiedyś testowałem i bardzo pięknie generowało menu na podstawie bazy, rysowało breadcrumb i tak dalej.