Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nadawanie ciasteczek do określonego dnia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mperlam
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje funkcja lub skrypt, która utworzy ciasteczko, które będzie działało do określonego dnia (ale od samiutkiego jego poczatku - godz. 00.00). Data najlepiej gdyby była wywolywana z serwera za pomocą funkcji date (Y-d-m). Chodzi po prostu o tymczasowego bana który będzie zdejmowany 7 dni po nalozeniu (do funkcji date dodam funkcje +7 days)
blooregard
http://pl2.php.net/setcookie

i parametr $expire.

Pamiętaj, że ciastko zapisywane jest po stronie klienta, więc średnio uzdolnione dziecko neo sobie tego "bana" zdejmie w 2 sekundy.
erix
Kursy czytać, a nie zawracać głowę pierdołami, o których napisano już 10000000 artykułów (+ jedno bądź więcej zer).

Cytat
Chodzi po prostu o tymczasowego bana który będzie zdejmowany 7 dni po nalozeniu (do funkcji date dodam funkcje +7 days)

Powodzenia. Myślisz, że ludzie nie wiedzą, jak ciastka kasować?
mperlam
Po co nabijasz sobie posty? Przed napisaniem tematu szukałem rozwiązania, nie znalazłem wiec napisałem. Skoro chce zrobić ciasteczka banujace to znaczy, ze mam w tym jakiś interes. Ma to tylko odciazyc bazę. Jeżeli ciasteczka ktoś nie będzie posiadał to czeka go filtr z bazy na ip oraz podanego maila.
erix
Cytat
Po co nabijasz sobie posty?

A mam w tym cel? 1000 w tą, czy w tamtą stronę, co za różnica?

Gdybyś odczytał moją ironię tak, jak należy, to byś stwierdził, że zadane przez Ciebie pytanie jest co najmniej niemądre i naprawdę nie wypada go zadawać, jeśli się przeczytało elementarz. Nie widziałem jeszcze kursu, który by nie omawiał zagadnienia ciasteczek.

Na dodatek dostałeś odpowiedź na tacy.

Cytat
Jeżeli ciasteczka ktoś nie będzie posiadał to czeka go filtr z bazy na ip oraz podanego maila.

Po co tracić transfer na ciastko, skoro masz filtr na IP? Nie musi być przecież maltretowana baza skryptem, skoro równie dobrze może to zrobić demon HTTP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.