Mam problem z zrealizowaniem takiego założenia:
Chciałbym aby w formularzu domyślnie ładowało mi pewnie zmienne.
Czyli mam formularz:
idWymiana_czesc:
...
....
Samochod_id_vin:
...
I w polach Id aby pobierało mi dane z url?
Tak obecnie wygląda plik:
class BaseWymianaCzesciForm extends BaseFormPropel { public function setup() { 'idWymiana_czesci' => new sfWidgetFormInputHidden(), 'Czesci_idCzesci' => new sfWidgetFormPropelChoice(array('model' => 'Czesci', 'add_empty' => false)), 'Samochod_id_vin' => new sfWidgetFormPropelChoice(array('model' => 'Samochod', 'add_empty' => false)), 'Zlecenie_id_zlecenia' => new sfWidgetFormPropelChoice(array('model' => 'Zlecenie', 'add_empty' => false)), 'przebieg' => new sfWidgetFormInput(), 'cena' => new sfWidgetFormInput(), )); 'idWymiana_czesci' => new sfValidatorPropelChoice(array('model' => 'WymianaCzesci', 'column' => 'idWymiana_czesci', 'required' => false)), 'Czesci_idCzesci' => new sfValidatorPropelChoice(array('model' => 'Czesci', 'column' => 'idCzesci')), 'Zlecenie_id_zlecenia' => new sfValidatorPropelChoice(array('model' => 'Zlecenie', 'column' => 'id_zlecenia')), )); $this->widgetSchema->setNameFormat('wymiana_czesci[%s]'); $this->errorSchema = new sfValidatorErrorSchema($this->validatorSchema); parent::setup(); } public function getModelName() { return 'WymianaCzesci'; } }
a zmienna która ma być przekazywana to:
$request->getParameter('id_zlecenia')