Mam następujący problem z kodem :
<?php { ?> <br> <table> <tr> <form ENCTYPE = "form-data" action="rejestracja.php" method="post"> Rejestracja <br> <table> <tr><td>Login:</td><td><input type="text" name="login" value="" /></td></tr> <tr><td>Hasło:</td><td><input type="password" name="haslo" value="" /></td></tr> <tr><td>Powtórz hasło:</td><td><input type="password" name="kontrola" value="" /></td></tr> </table> <input type="submit" value="Rejestracja" /> </form> </tr> </table> <?php } else { if (($_POST['haslo']) == ($_POST['kontrola'])) { $uzytkownik = $_POST['login']; $db = sqlite_open('baza'); $kontrola2 = sqlite_query($db, "SELECT * FROM uzytkownicy WHERE uzytkownik = '$uzytkownik'"); if ($kontrola2 == null) { sqlite_query($db,"INSERT INTO uzytkownicy (uzytkownik, haslo, data_r) VALUES ('$uzytkownik','$haslo', '$dat')"); sqlite_close($db); } } else { } } ?>
Otóż po sprawdzeniu czy dany uzytkownik podczas rejestracji istnieje, wyświetla mi się cały czas że dany użytkownik już w bazie istnieje i mi nie dodaje usera :/
próbowałem jeszcze z
....
if (mysql_num_rows($kontrola2) < 1)
...
i też nie działa

Pomoże ktoś?