Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] male pytanko jak z tablicy zapisac wszystkie dane
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
webspy
Witam mam takie cos:

1. foreach($nr as $ta){
  2.  
  3. }

chcialbym teraz te wszpystkie dane z tablicy zapisac do jednej zmiennej np $zmienna = tablica i wszystkie dane z tablicy oddzielic np przecinkiem albo ||

jest do tego jakas funkcja??

Już sobie poradziłem, przepraszam że troszkę dłużej nie poszukałem tylko od razu napisalem nowy temat z tego co wyczytałem to tak powinno wygladac rozwiazanie
$string = implode("||",$nr);
plsd
napisz co chcesz zrobić ,może znajdzie się innym lepszy sposób rozwązania tego problemu.
webspy
Chcialem z formularza dodac do bazy danych mysql

W moim przypadku jest to formularz ktory sklada sie z kilku input o tej samej nazwie czyli np name= nazwa[]

przesylam metoda post i wlasnie ta szukana funkcja implode wrzucam to w jedno i przedzielam znaczkiem || potem gdy bede odczytywal dane z bazy to zrobie explode i gra smile.gif

w bliższym przykladzie to do jednego rekordu mam np 3 wartosci w jakims polu i chcialem to sobie rozdzielic, wiem ze moze do tego jakas baza relacyjna czy cos w tym stylu ale nie chce sobie utrudniać (na razie przynajmniej) dopiero sie uczę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.