Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Automatyczne logowanie na daną stronę.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tofik1778983
Witam
Potrzebuje napisać skrypt który połaczy i zaloguje sie na podaną stronę w celu pobrania pewnych informacji z zadanej podstrony.. informacji których nie da się pobrać nie będąc zalogowanym.
Przykład:
Mamy grę travian.pl chciałbym z niej pobrać np dane ile obecnie posiadam surowców..
Najpierw się trzeba zalogować.. jak to zrobić questionmark.gif
Potem skrypt pobierze sobię stronę główną i w niej juz wyszukam co mi trzeba..
kielich
curl kiedy pisałem prostą obsługę w stylu tego co chcesz uzyskać smile.gif poczytaj
tofik1778983
Znalazłem na forum, troche rpzeinaczylem na swoje (adres login hasło), ale mi zwraca strone logowania a nie strone która ma być po zalogowaniu.. czy to jest ok questionmark.gif [PHP] pobierz, plaintext
  1. $curl = curl_init('http://s6.travian.pl/login.php');
  2. curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE);
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  5. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  7. curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login=moj_login&haslo=moje_haslo');
  8. echo $strona = curl_exec($curl);
  9. curl_close($curl);;
[PHP] pobierz, plaintext

jeszcze mam pytanie apropo curlopt_postfields czy login i hasło mogą być pobrane ze zmiennych czy trzeba je koniecznie wpisać tak jak w przykładzie.. czy może być
[PHP] pobierz, plaintext
  1. curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login=$moj_login&haslo=$moje_haslo');
[PHP] pobierz, plaintext

I pytanie jeszcze z innej beczki... czemu edycja i pisanie postów jest nie wiem jak to nazwać nawet..
jak pisze nie widze kursora, nie moge normalnie wklejać i edytować teklstu tylko backspace działa... sory za błędy ale ciężko poprawiać jak aby zmienić jedną literkę muszę skasować pół zdania.
Wilk002
Poczytaj to powinno pomóc. winksmiley.jpg
Dzięki soketom można sporo wyciągnąć ze strony.

http://devzone.zend.com/article/1086
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.