Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Jak uruchomić linię komend dla symfony pod Windows 7 64bit?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
sunpietro
witam,
zacząłem się bawić frameworkiem PHP Symfony i mam pytanie dotyczące linii komend. Chciałbym uruchomić taką linię komend: ">symfony.bat init-app aplikacja" w systemie Windows 7 64bit, gdzie zainstalowałem XAMPP.
Pliki do symfony wrzuciłem do folderu htdocs.
Tamto polecenie nie działa mi w ogóle. Co zrobiłem źle?
destroyerr
Co znaczy, że nie działa? Zrobiłeś wszystko zgodnie z instrukcją? Jeśli masz jakieś błędy to nam je podaj.
sunpietro
wpisuję tamtą komendę i nic się nie tworzy, a ma powstać plik aplikacja.php

cała komenda wygląda tak: "C:\xampp\htdocs\symfony>C:\xampp\htdocs\symfony\symfony.bat init-app aplikacja" i bez efektu.
Crozin
Kod
cd tutaj\ścieżka\do\pliku\symfony\czyli\cos\w\stylu\C\xampp\htdocs\myProject\data\bin
php symfony init-app abc
Dodaj sobie jedynie ścieżkę do php.exe (bodajże C:\xampp\php) do systemowej zmiennej PATH.
sunpietro
a gdzie powinienem wpisać tą ścieżkę PATH?
bo jestem zielony, jeśli chodzi o taką konfigurację ustawień?
jeśli w zmiennych systemowych dla Windows, to wpisałem tam ścieżkę c:\xampp\php i c:\xampp\php\ext lecz to nie działa u mnie
Berg
Z tego co pamiętam musisz zrestartować windowsa żeby wczytało zmiany w PATH winksmiley.jpg
soft_dev
Cytat(Berg @ 16.02.2010, 22:10:25 ) *
Z tego co pamiętam musisz zrestartować windowsa żeby wczytało zmiany w PATH winksmiley.jpg

Nieprawda winksmiley.jpg

sunpietro
Ok, wpisałem tam ścieżkę i zrestartowałem kompa. Symfony nie działa, ale Zend ruszył. Będę w nim robił.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.