Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]preg_match
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Diemorko
  1. <td class="LabelV">Account Name:</td><td style="width: 90%;"><div style="position: relative; width: 100%;"><span id="DisplayAccountID">*********</span><span id="MaskedAccountID" style="visibility: hidden; display: none;">*********</span><span id="ReadableAccountID" style="visibility: hidden; display: none;">KACZAK103</span>

Jak za pomocą funkcji preg_match, wyciągnąc z tego tylko KACZAK103, Oczywiscie biorąd pod uwage że liczba ******* się zmiena wraz z liczbą znaków w loginie.

Próbowałem w ten sposób:
  1. $name = '|<span id="ReadableAccountID" style="visibility: hidden; display: none;">[^<]+)?<\/span>|i';

Lecz niestety nie działa...
piotrooo89
a co do tego ma liczba *******?
Diemorko
Ma do tego że ****** nie mogą być stale zamieszczone...
griwes
Skoro to liczba, to zrób [0-9]+. Ale w sumie po co chcesz do regexpa wrzucać tą liczbę?
Diemorko
Chyba źle mnie zrozumiałeś...
piotrooo89
to wytłumacz... bo co ma wyciągnie KACZAK103 w jednym spanie do ***** w innym?
Fifi209
Cytat(Diemorko @ 17.02.2010, 16:06:09 ) *
Próbowałem w ten sposób:
  1. $name = '|<span id="ReadableAccountID" style="visibility: hidden; display: none;">[^<]+)?<\/span>|i';

Lecz niestety nie działa...

Dziwi Cię to? Takie małe niedopatrzenie:
  1. $name = '|<span id="ReadableAccountID" style="visibility: hidden; display: none;">([^<]+)</span>|i

Nawias, backslash, pytajnik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.