Mam mały problem. Upload plików działa bardzo dobrze, lecz gdy użytkownik dodaje opis do zdjęcia(klucz) to zapisuje go do bazy w formie cyfrowej(zamienia ciąg znaków na cyfry). W bazie to pole ustawione jest jako text więc wszystko powinno być ok. Czy ktoś wie może jak to rozwiązać? Wydaje mi się, że to wszystko jest przez:
ale za bardzo nie wiem jak to rozwiązać.
enctype="multipart/form-data"
<br /><br /><fieldset style="width: 300px; text-align: center;"> <form method="post" enctype="multipart/form-data" id="upload" action="upload.php?action=upload"> <p>Maksymalny rozmiar pliku to 500kB. Akceptowane rozszerzenia to: *.jpg, *.gif oraz *.png. </p> <p> </p> <table> <tr><td width="115">Wybierz plik:</td><td width="349" style="text-align:left"><input type="file" name="plik" /></td></tr> <tr><td height="88">Opis zdjecia:</td><td style="text-align:left"><textarea name="klucz" cols="50" rows="10"></textarea></td></tr> <tr><td>Wybierz sport:</td><td style="text-align:left"><p> <select name="kategoria"> <option value="0">Wybierz</option> <?php $kategorie = new Kategorie; foreach($kategorie->pokazKategorie() as $numer => $nazwa) { if($nazwa!="") } ?> </select> </p> </td></tr> </table> <td><input type="submit" id="send" value="Wrzuc zdjecie" /></td> </form></fieldset> <?php //wrzucanie sygnatury if($_GET['action']=='upload') { $plik = new Pliki; if($plik->upload($_POST['kategoria'],$_SESSION['u_id'],$_FILES['plik']['tmp_name'],$_FILES['plik']['name'],$_FILES['plik']['size'],$_POST['klucz'])) echo('<center><b style="text-decoration:underline">Zdjecie zostalo wrzocone na serwer</b></center>'); else echo('<center><b style="text-decoration:underline">Rozmiar pliku przekracza 500kB lub nie wybrano Kategorii!</b></center>'); } ?>