Witam, chciałbym prosić o wskazówki dotyczące sposobu, który umożliwiłby mi poruszania się po stronie www za pomocą menu, które jest wyświetlane z bazy danych, jak i artykuły, tytuły, kategorie, podkategorie.

Oto index mojej strony

index.php
  1. <?php include_once"inc/header.php" ?>
  2. <div id="tpage">@@
  3. </div>
  4. <?php include_once"inc/menu.php" ?>
  5. <div class="page_header">@@>
  6. </div>
  7.  
  8. <div class="page">
  9. <?php
  10. ###Tutaj powinno się wszystko wyświetlać po wybraniu z menu lub otwartej tutaj listy tematów.###
  11. ?>
  12. </div>
  13. <?php include_once"inc/add_art.php" ?>
  14.  
  15. <?php include_once"inc/footer.php" ?>

Poniżej menu.php, które wyświetla kategorie jako menu linków, przypisałem im również id i posortowałem według kolejności w jakiej byłyby one wyświetlone na forum IPB3.

menu.php

1. <?php
  2. //Baza danych
  3.  
  4. include"inc/mysql_access.php";
  5.  
  6. //Wyświetlanie menu
  7.  
  8. $mysql = "SELECT name, id FROM forums WHERE parent_id IN (4) ORDER BY position ASC";
  9. $wykonaj = @mysql_query($mysql) or die('<br />Niepoprawny wiersz bądź kolumna<br />'.mysql_error());
  10. echo '<div id="nav">
  11. <dl>
  12. <dt>Kategorie</dt>';
  13. while ($wiersz = mysql_fetch_row($wykonaj))
  14. {
  15. echo '<dd>'. "<a href='index.php?pid=$wiersz[1]'>" . $wiersz[0] .'</a></dd>';
  16. }
  17. echo '</dl>
  18. </div>';
  19. mysql_close($connection);
  20. ?>

Teraz moje pytanie w indexi.php mogę umieścić następujący kod

1. //-----------------------------------------Wyświetlanie Artów-------------------------------------------
  2.  
  3. include"inc/mysql_access.php";
  4.  
  5. $mysql = "SELECT t.title, p.post FROM posts p JOIN topics t ON p.topic_id = t.tid WHERE t.forum_id IN (11) AND p.author_id IN (2)";
  6. $wykonaj = @mysql_query($mysql) or die('<br />Niepoprawny wiersz bądź kolumna<br />'.mysql_error());
  7. echo '<table>';
  8. while ($wiersz = mysql_fetch_row($wykonaj))
  9. {
  10. echo '<tr><td style="background: #ccc; padding: 5px 5px 5px 5px;">'. parsebbcode($wiersz[0]) .'</td></tr>' . '<tr><td style="background: #e4ebf2; padding: 5px 5px 5px 5px;">'. parsebbcode($wiersz[1]) .'</td></tr>';
  11. }
  12. echo '</table>';
  13.  
  14. mysql_close($connection);

Spowoduję, to wyświetlenie postów z tytułem (oczywiście konkretnych gdyż parametry są wypełnione).
W jaki sposób muszę zrobić tak by, jeżeli kliknę w menu jakikolwiek link on wyświetli mi w indexie odpowiedni spis tematów z danej kategorii => następnie jeżeli kliknę odpowiedni temat, to wyświetli się jego pełna zawartość.

Pozdrawiam