Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Newsletter i Error 500
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
herunohazumi
Witam mam następujące pytanie.
Napisałem sobie skrypt do wysyłania newslettera. W bazie mam 5000 odbiorców, a na mailu ograniczenie 100 maili na minutę (kożystam z klasy PHPMailer).
Dałem więc po każdym wysłanym mailu sleep(1). Jednak w pewnym momencie dostaję Error 500 od serwera. Mail dochodzi do około 30-40 odbiorców.
Czym jest spowodowany error 500? Sleepem?
Znacie jakiś sposób, żeby to dobrze działało?
Pozdrawiam
blooregard
php.ini -> max_execution_time

Domyślnie jest 30 sekund i serwer "kończy" zabawę.
herunohazumi
OK, co zatem mogę podziałać? Szczególnie nie mając dostępu do php.ini?
blooregard
Możesz np. zastosować taki myk:

Po wysłaniu np. pierwszych 25 maili, robisz:

1. $start = 25 + $_GET['start'];
  2. $query = "SELECT email FROM tabela LIMIT $start,25";
  3. ...tu obsluga wysylki
  4. header("Location: mailing.php?start=$start");

Tak z palca pisane, więc wymaga dopracowania (np. sprawdzenie, czy już wybrał wszytskie maile z bazy i die() )
herunohazumi
Dzieki bardzo, pokombinuje z tym. Troszkę mam inaczej rozwiązane bo mam formularz wyboru odbiorców i maile pobierane są z tablicy nie prosto z tabeli w bazie danych, ale da się to zrobić. Dzieki bardzo.

Tym razem pojawił się problem w postaci komunikatu przeglądarki:

Strona internetowa pod adresem http://rabat-poznan.pl/newsletter/index.ph...ij&start=21 spowodowała zbyt wiele przekierowań. W rozwiązaniu problemu może pomóc wyczyszczenie plików cookie dla tej witryny lub zezwolenie na pliki cookie innej firmy. Jeśli to nie pomoże, prawdopodobnie jest to usterka w konfiguracji serwera, a nie problem z Twoim komputerem.

Czyli możliwe jest jedynie 20 przekierowań. Grzebie i grzebie i nie moge znaleźć na to rozwiązania ;/
Jakieś pomysły?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.