Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Generowanie nowej strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Croos22
Czy dało by radę znaleźć taki skrypt coś w stylu rapidshare.A mianowicie chodzi mi o generowanie nowej strony i przypisywanie jej unikalnego numeru.Tylko nie mam na myśli uploadu lecz chcę aby stworzyło mi nową stronę o wybranej oczywiście treści.Niestety to wszystko ma dziać się poprzez przeglądarkę.Z góry dziękuje.
axwell
Za pewne chodzi Ci o coś takiego:

Cytat
www.nazwastrony.pl/index.php?plik=Film_avi.rar

Według mnie najprościej zrobić to przy pomocy bazdy danych. Minimum skłania się do utworzenia tabeli z 2 polami w bazie danych:
id | tresc

w polu ID niech byłaby sobie nazwa strony czyli w naszym przypadku "Film_avi.rar" natomiast w polsu "tresc" zawartość (kod html) strony.

I teraz też bardzo prosta sprawa - tworysz po prostu zapytanie do bazy "SELECT * FROM nazwa_tabeli LIMIT 1", wrzucasz wynik do zmiennej i wyświetlasz smile.gif

Z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że po prostu sam musisz się tym bawić, modyfikować, a po pewnym czasie zrozumiesz jak to działa. Postaw sobie na własnym komputerze PHP + MYSQL (są gotowe pakiety, np XAMPP)./
blooregard
Cytat
Czy dało by radę znaleźć taki skrypt

Dałoby, ale trzeba poszukać.
Szukałeś?
Croos22
Cytat(blooregard @ 30.03.2010, 16:43:23 ) *
Dałoby, ale trzeba poszukać.
Szukałeś?

Od kilku tygodni.
axwell
Cytat(Croos22 @ 30.03.2010, 16:50:19 ) *
Od kilku tygodni.

Nie no stary, bez przesadyzmu tongue.gif wszelakiego typu CMSy, czy np. poczyciwy WordPress
Croos22
Może i trudno w to uwierzyć lecz od dłuższego czasu poszukuje takiego czegoś.Nie potrzebuje cms-ów ani wodpressa ani nawet joomli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.