Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z zastapieniem rekordu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Komarek
Witam
Robilem prosciutki panel admina i teraz sie zacialem przy "ustawieniach"...

mam cos takiego

Kod
    if(isset($_POST['submit']))
    {

$tabela_ustawien = mysql_query("SELECT * FROM `config`") or die(mysql_error());
    $ustawienia = mysql_fetch_array($tabela_ustawien);

$query = "UPDATE `config` SET haslo = '".$_POST['haslo']."' ogloszenie = '".$_POST['ogloszenie']."'";
    mysql_query($query);

}

?>
<form method="POST">
Hasło Panelu: <input name='haslo' id='haslo' type='text' value='<? echo $ustawienia['haslo']; ?>' size='40'></span>
Ogloszenie: <textarea name='ogloszenie' id='ogloszenie' rows='3' cols='36'><? echo $ustawienia['ogloszenie']; ?></textarea>
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Zmień">
</form>

<?
}
?>

I mam problem poniewaz wyswietla dobrze mianowicie pola $_POST dobrze wyswietla ale tego nie wsadza do bazy.
Dlaczego ? smile.gif
nospor
Blad masz oczywisty i widoczny golym okiem.
Jednak przy takiej ilosci postow powinienes sam do niego dojsc.
zastosuj sie do wskazówek
Zastosuj się proszę do podanych tu porad:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie

Jesli po ich zastosowaniu nadal nie bedziesz wiedzial o co chodzi, zapraszam na PW. W pw pokaz poprawiony kod o wskazowki

edit: otwieram, problem sie rozwiazał winksmiley.jpg

Cytat
ale mam problem nr.2 mianowicie pola w bazie sie uaktualniaja a w formularzu nie :/
No bo do formularza wkladasz wartosci z tabeli a nie wartosci wpisane w formie. No to nic dziwnego ze sie nie aktualizuja winksmiley.jpg

A jesli ci chodzilo, ze form nie odswieza sie po refreshu:
to dlatego ze dane z tabeli bierzesz dopiero po wyslaniu posta. powinienes to robic wlasnie wtedy, gdy posta nie wysylasz.
Komarek
do zamkniecia biggrin.gif
wystarczylo POZNIEJ wyciagnac dane z bazy tongue.gif
nospor
No to przeciez o tym napisalem w poprzednim poscie.... tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.