Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Rozmieszczenie obrazkow, walidacja, wyglada w roznych przegladarkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bercow
Witam.

Mam kilka problemow z strona ktora robie optykbartek.pl, po pierwsze czy mozna zmusic mape googli wstawiona na strone aby sie walidowala klik, i tak samo CSS, ale zalezy mi na walidacji CSS3 z dodatkowymi opcjali dla roznych przegladarek klik. wiem. ze są tam też dwa dodatkowe błendy.

Dalej, jak zmusic wszytskie przeglaraki do "ładnego" wyswietlania strony. W chrome i operze wszytsko jest znakomicie w FF dodatkowa czcionka juz nie wyglada tak wspaniale, IE to ogolnie zenada.

Testowalem sobie an wirtualnej maszynie, i efekt jest jaki jest. Moze jest w Windows jakas czcionka podobna do tej, ozdobna ktora by sie nadawala. Tutaj uzylem CSS3 i wczytalem czcionke z serwera.
  1. @font-face{
  2. font-family: 'BrushScriptStd';
  3. src: url('BrushScriptStd.otf') format('truetype');
  4. }

I na koniec obrazek okularow, nie potrafie go rowno ustawic, podzieliłem go na trzy czesci ile po pierwsze nie moge ich rowno zlozyc, po drugie obrazek jest w przewijanym polu, jak wymusic na nim statycznosc, ale nie moze on sie rowniez laczyc z tekstem.

Z gory wielkie THX
pedro84
Zacząłbym od początku. Mianowicie...kod Ci się co prawda waliduje, ale poprawny kod to to nie jest. Menu się robi na listach, nie używamy do tego nagłówków.

Po co w ogóle te okulary dzieliłeś? Wiesz coś o pozycjonowaniu absolutnym? Druga kwestia, przewijanie treści to zły pomysł. Wygląda na amatorszycznę (nie mówię, że reszta jest ładna...).

font-face nie jest jeszcze do końca wspierane, starsze wersje w ogóle nie będą go brały pod uwagę.

Mała rada... Jak dla mnie, strona wygląda co najmniej...bardzo średnio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.