Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nie wyświetla kategorii
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ogllo.pl
Witam, chciałbym mi ktoś pomóc by kategoria id 33 byla podswietlona na czerwono, kiedy wrzucam ten plik na ftp. Wyświtala mi sie tylko piersza kategoria ogłoszen a reszty nie widac.
Oto mój kod: Może ktoś pomóc?

<?foreach($items as $item) {?>
<?
$miasto = ORM::factory('city')->where('id',Cookie::get('miasto',1,false))->find();
?>
<? if ($item->id == 33) {
?>
» <a style="color:red;" HREF="<?=url::site().'announce/show/'.$item->id.'/'.$miasto->nazwa.'/'.$item->name?>"><?=$item->name?><:/a>
<?
}else{?>
» <a style="color:black;" HREF="<?=url::site().'announce/show/'.$item->id.'/'.$miasto->nazwa.'/'.$item->name?>"><?=$item->name?><:/a>
blooregard
Proszę używać BBCode.
ogllo.pl
Dziekuje za odpowiedź,
Jak rozumięc używać BBcode
pedro84
Cytat(ogllo.pl @ 13.04.2010, 15:14:01 ) *
Dziekuje za odpowiedź,

Możesz po polsku?
mortus
Cytat(ogllo.pl @ 13.04.2010, 15:14:01 ) *
Dziekuje za odpowiedź,

Jak piszesz post, to u góry masz przyciski PHP, Manual, HTML, XML itp. Za ich pomocą wstawiasz do postu tagi. Jeśli chcesz nam pokazać kod php, to powinieneś go umieścić w odpowiednich tagach (przycisk PHP).

Odpowiedź blooregard'a nie miała nic wspólnego z rozwiązaniem Twojego problemu.
ogllo.pl
Tutj jest kod php

1. <?foreach($items as $item) {?>
  2. <?
  3. $miasto = ORM::factory('city')->where('id',Cookie::get('miasto',1,false))->find();
  4. ?>
  5. <? if ($item->id == 33) {
  6. ?>
  7. ť <a style="color:red;" HREF="<?=url::site().'announce/show/'.$item->id.'/'.$miasto->nazwa.'/'.$item->name?>"><?=$item->name?><:/a>
  8. <?
  9. }else{?>
  10. ť <a style="color:black;" HREF="<?=url::site().'announce/show/'.$item->id.'/'.$miasto->nazwa.'/'.$item->name?>"><?=$item->name?><:/a>
  11. <?}
  12. //warunek na zaĹquestionmark.gif?adowanie miast
  13. if(Cookie::get('miasto',1,false) > 1) {
  14. $ile = ORM::factory('post')
  15. ->where(
  16. 'category_id'=>$item->id,
  17. 'koniec >=' => mktime(),
  18. 'city_id'=>Cookie::get('miasto',1,false),
  19. '
  20. public'=>1
  21. )
  22. )
  23. ->count_all();
  24. }
  25. else {//zaĹquestionmark.gif?adowane wszystkie miasta
  26. $ile = ORM::factory('
  27.  
  28. post')
  29. ->where(
  30. 'category_id'=>$item->id,
  31. 'koniec >=' => mktime(),
  32. 'public'=>1,
  33. 'city_id >='=>Cookie::get('
  34.  
  35. miasto',1,false)
  36. )
  37. )
  38. ->count_all();
  39. }
  40.  
  41.  
  42. ?>
  43.  
  44. <?=$ile?>
  45. <BR>
  46. <?}?>
Psychopath
Nie chce mi się za bardzo tego analizować, bo masz okropny bałagan w kodzie. Co chwile rozpoczynasz i konczysz kod php, współczuje ci, jak musisz coś w nim zmieniać. Rada ode mnie: Używaj długich form rozpoczęcia kodu PHP ( <?php ), bo samo <? jest też używane do deklarowania dokumentu xml i nie na wszystkich serwerach może działać.
pedro84
Powtórzę. Możesz napisać po polsku o co Ci chodzi?
ogllo.pl
Postram się najbardziej jak potrafie po polsku,
Mam strone z ogłoszeniami i chciałbym odświetlić jedną kategorie na czerwono by się wyrózniała. Nazwa kategorii w bazie ma id 33. Ktoś kto robił mi stronę. Zrobił to co wyżej załączyłem , kiedy uaktualnie ten plik to wyświetl mi sie tylko jedna kategoria i nic dalej nie ma. Nie wiem gdzie jest błąd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.