Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java]Javascript - zmiana div-ów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
programista20
Witam

Posiadam menu które chciałbym podkodować - menu działa na na zasadzie zmiany zakładek oraz wyświetlaniu odpowiedniej treści gdy najedziemy na daną zakładkę.
Wszystko działa ładnie ale mam drobny problem z zakładkami otóż gdy najeżdżam myszą na zakładkę jej klasa zostaje zmieniona z "Internet" na "Internet_activ" gdy zabierzemy mysz zakładka wraca do pierwotnej normy a chciałbym aby została aktywna do momentu aktywowania innej zakładki

Czyli łopatologicznie:
Na początku mam aktywną "Internet" gdy najeżdzam na "Products" skrypt ma aktywować "Products" i zdezaktywować "Internet"

Kawałek kodu:
  1. <div id="menu" style="height: 165px; width: 880px">
  2. <div onmouseover="pokaz_ukryj('Internet_menu', 'Products_menu', 'Account_menu')" class="internet_activ"></div>
  3. <div onmouseover="pokaz_ukryj('Products_menu', 'Internet_menu', 'Account_menu')" class="products"></div>
  4. <div onmouseover="pokaz_ukryj('Account_menu', 'Products_menu', 'Internet_menu')" class="account"></div>

Kod funkcji JS:
  1. function pokaz_ukryj(pokaz, ukryj, ukryj2) {
  2. document.getElementById(pokaz).style.display = "block";
  3. document.getElementById(ukryj).style.display = "none";
  4. document.getElementById(ukryj2).style.display = "none";
  5. }
Pawel_W
...

podany przez ciebie kod nie zmienia klasy dla żadnego obiektu winksmiley.jpg
programista20
Poradziłem sobie już sam i działa ale dzięki za dobre chęci

PS. Ta funkcja nie miała na celu zmianę klasy
kamil4u
Zapisz sobie zmieniany element w zmiennej globalnej, następnie przy zmianie klasy spr czy w tej zmiennej jest jakiś element, a następnie jeśli jest zmień mu klasę na podstawową.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.