Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Skrypt działa tylko 4 min
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mperlam
Ustawiłem set_time_limit(0); w skrypcie, który ma się wykonywać jakieś 30 min. Niestety po ok. 4min, może mniej (nie liczyłem dokładnie) skrypt wywala 404... Czy jest sposób aby tak się nie działo i aby działał on nieco dłużej?
gothye
może

.htaccess

1. php_value max_execution_time 240

powinno przedłużyć do 240 sekund (4 minut)
zegarek84
jeśli skrypt wywołujesz przez przeglądarkę pasowało by się jeszcze zapoznać z ignore_user_abort - a jeśli z Tego nie chcesz korzystać to wystarczy wysłać wcześniej odpowiednie nagłówki zanim przeglądarka zerwie połączenie/ktoś zamknie karte/lub ktoś wciśnie ESC....

luknij tutaj:
[wolontariat]wykonywanie 2 akcji po kliknięciu na button
thek
Hmmm... Metody na szybko widzę dwie. Kombinować albo z próbą przedłużenia przez htaccess, php.ini albo z podzieleniem skryptu na kilka części i wywoływaniem ich sekwencyjnie.
mperlam
Skrypt będzie odpalany (udostępniany) na kilku serwerach więc chciałbym raczej stworzyć pewnego rodzaju uniwersalność. htaccess zatem jest tutaj dość kłopotliwy. Wpadłem na pewien pomysł. Może zatrzymywanie go i włączanie co 30 s? (Tyle, ile domyślnie może działać). Skrypt zatrzymuję w taki sposób:

1. $stop=file_get_contents('stop.txt');
  2. if($stop == '1') {
  3. break;
  4. }

Do tego prosta funkcja w js i powinno trybić. Co o tym myślicie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.