Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] newsy->czytaj wiecej... problem.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
Witam.
Oto kod:
  1. <?php
  2.  
  3. $db = mysql_connect("localhost","root","vertrigo") or die("nie mozna nawiazac polaczenia.sprawdz podane dane");
  4. $wyborbazy = mysql_select_db("strona") or die("nie ma takiej bazy danych.");
  5. $lapenewsa = mysql_query("SELECT * FROM newsy ORDER BY id DESC") or die("zle zapytanie");
  6.  
  7. while ($rekord = mysql_fetch_assoc($lapenewsa))
  8. {
  9. echo '<div style="width:800px; background-color:white;color:black;font-family:Georgia;font-size:15px;height:184px;">';
  10. echo ""."<b>Tytul</b>:".$rekord['tittle']. "</br>" ."<b>Info</b>: ".substr($rekord['text'], 0, 50). "<br/>". "<b>Autor</b>: ".$rekord['author']."</br>". '<div style="float:right"><a href="newsy.php?id='.$rekord['id'].'">czytaj wiecej...</A></div>' .$rekord['id'].""."<br/>" ;
  11. echo '</div>';
  12. }
  13. ?>

Ten skrypt wyswietla dane , all jest ok , ale jak klikam pokaz...wiecej , to sie pokazuje to samo tyle ze na innej stronie , ale to nie gra roli , poprostu nie pokazuje reszty newsa, tylko to co jest na pierwszej stronie.A noi po id ma pobierac reszte newsa.
pedro84
To jest cały kod? Sam go pisałeś? Nie dziw się, że Ci nie działa, bo jeśli to cały kod, to nie ma prawa smile.gif
gigzorr
Cytat(pedro84 @ 24.04.2010, 13:54:06 ) *
To jest cały kod? Sam go pisałeś? Nie dziw się, że Ci nie działa, bo jeśli to cały kod, to nie ma prawa smile.gif

Tak, tyle to ja wiem , ale nie wiem co mam jeszcze napisac , nie rozumiem poprostu struktury tego a raczej co mam jeszczcze napisac.
pedro84
No to chociaż dobrze, że wiesz.

Możesz to zrobić nawet w jednym pliku, jak chcesz. Widzę, że masz odpośnik do pliku newsy.php, to w takim razie sprawdzaj/pobieraj w tymże pliku.

Po prostu musisz sprawdzić za pomocą if, czy masz jakieś id, przesłane GETem
  1. $_GET['id']

Jeśli jest, to pobierasz z bazy odpowiedni news i wyświetlasz. Proste. Nie zapomnij o filtrowaniu danych.
_Martin_
Musisz inaczej skonstruować zapytanie np:

1. $lapenewsa = mysql_query("SELECT * FROM newsy WHERE id = "'.$_GET['id'].'"") or die("zle zapytanie");

Wówczas pokaże ci dane z rekordu o numerze przesłanym poprzez adres np
news.php?id=1
smile.gif
I Daj do tabeli auto_increment dla id smile.gif i git smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.