Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]anty spam
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DestiX
Siema, czy istnieje coś aby zabezpieczyć kontakt questionmark.gif Ostatnio na mojej sitce pojawil sie noob i wysłał do mnie z 10 czy wiecej wiadomosci z byle jakim textem (dfafscvefgdf). Chciał bym coś zrobić aby takie coś było nie możliwe. A jeśli się nie da to chociaż żebym mógł zobaczyć jego IP i zbanować.
_Martin_
No masz poczte np wp interia itp?
Tam masz możliwość dodania kolesia do zakładki "Spamer" BĄDŹ listy zablokowanych.
Na to nie ma rady jak ktoś ci puści bomke mailową z programu to skrzynka moze nie wytrzymać hihi mIAŁEM Tak na pryw. domenie smile.gif
Ale zgłosiłem gdzie trzeba i umilkło ;D
gigzorr
Cytat(_Martin_ @ 25.04.2010, 10:03:34 ) *
No masz poczte np wp interia itp?
Tam masz możliwość dodania kolesia do zakładki "Spamer" BĄDŹ listy zablokowanych.
Na to nie ma rady jak ktoś ci puści bomke mailową z programu to skrzynka moze nie wytrzymać hihi mIAŁEM Tak na pryw. domenie smile.gif
Ale zgłosiłem gdzie trzeba i umilkło ;D

A jemu nie chodzilo przypadkiem , ze ma kontakt na stronie i ktos mu wysyla badziew?i chce zrobic anty-spam czyli np po wyslaniu wiadomosci 5min odczekac trzeba żeby wyslac nowa?
Jesli tak to mozesz np cos takiego dac:

http://www.codegravity.com/projects/simple...-antispam-class
DestiX
cos takiego ale tu wpisze wynik i dalej bedzie spamował. Najlepiej by było żeby jak ktos napisze wiadomosc to przyjdzie mi potwierdzenie na emaila np : Destix wysłał ci wiadomosc o tresci tej i tej. Jesli chcesz aby ten user mogl wysylac do ciebie wiadomosci aktywuj mu taka mozliwosc klikajac w ten link.

I dopuki nie aktywuje to on chociaz wysle 1000 wiadomosci to nie przyjda do mnie. Oczywiscie jesli cos takiego jest mozliwe.

Moja strona to www.DestiX.tk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.