Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobieranie wartości pola $_POST
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matimor
Witajcie
Mam otóż taki problem, zrobiłem na stronie formularz wysyłkowy danych użytkownika ok wszystko w porządku do tej pory nie miałem problemu z formularzami, problem pojawia się przy polu z domyślną wartością tzn.

Formularz:
  1. <form method="post" class="formular" action="" id="form_435">
  2. <input type="text" name="setting_1" id="setting_1" disabled="disabled" class="text-input-dis" value="{$member.Email}" /> //Smarty jak by co
  3. <input class="submit" name="save_settings" type="submit" value="Zapisz Ustawienia"/>
  4. </form>

Pobieranie w PHP:
  1. $input[1][0] = mysql_real_escape_string($_POST['setting_1']);
  2. echo $input[1][0];
  3. // Zwrócona została pusta wartość

Chodzi mi o to aby pobrać pole z domyślną wartością, nie da się go pobrać przez $_GET ani $_POST nie wiem po prostu co jest tego przyczyną, pole jest na 100% uzupełnione, a ten kod skopiowany ze plików strony.
mortus
Pola "disabled" nie są wysyłane. Jeżeli chcesz koniecznie, żeby użytkownik widział ten adres e-mail, to dodaj jeszcze jedno pole input typu "hidden" i to za pomocą tego pola przesyłaj odpowiednie dane.
  1. <form method="post" class="formular" action="" id="form_435">
  2. <input type="hidden" name="setting_1" id="setting_1" value="{$member.Email}" />
  3. <input type="text" disabled="disabled" class="text-input-dis" value="{$member.Email}" />
  4. <input class="submit" name="save_settings" type="submit" value="Zapisz Ustawienia"/>
  5. </form>

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.