Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Odnośnik do zapytania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kaarpiik
Witam.
  1. if($_GET['users'] == 'pokaz'){
  2. baza();
  3. $query = "SELECT * FROM users ORDER BY userid";
  4. $result = mysql_query($query);
  5. while($row=mysql_fetch_array($result)){
  6. echo '<a href="/users.php?users=wyswietl&user_login='.$row['login'].'">'.$row['login'].'</a>';
  7. echo "<br>";
  8. }
  9. }
  10. if($_GET['users'] == 'wyswietl' && ($_GET['user_login'])){
  11. baza();
  12. $login = $row['login'];
  13. $query = "SELECT * FROM users WHERE login = '$login'";
  14. $result = mysql_query($query);
  15. while($row=mysql_fetch_array($result)){
  16.  
  17. echo "Pokój użytkownika ";
  18. echo $row['login'];
  19. }
  20. }

Pierwsza część mojej funkcji wyświetla wszystkich użytkowników zarejestrowanych w serwisie oraz stwarza odnośnik na stronę tego użytkownika. W drugiej części próbuje zrobić stronę tego użytkownika. Będą tam wyświetlane jego dane itp. Na razie mi wystarczy że pokaże mi że to naprawdę jego strona. Niestety w drugiej części serwer nie pamięta już zmiennej $row['login'] z pierwszej. Nie mam zielonego pojęcia jak ma to być zrobione. Teraz skrypt do jakiego użytkownika na strone nie wejdę wyświetla mi "Pokój użytkownika (i mój login po zalogowaniu).
nospor
czy wy czasami sie zastanawiacie nad tym co piszecie? Tu juz nie chodzi o wiedzę z php tylko o zwykle myslenie.... smile.gif

przeciez druga czesc skryptu odpala sie dopiero gdy klikniesz w link. W wowczas log jest w $_GET['user_login'] a nie w $row['login']
Kaarpiik
Cytat(nospor @ 28.04.2010, 07:26:51 ) *
czy wy czasami sie zastanawiacie nad tym co piszecie? Tu juz nie chodzi o wiedzę z php tylko o zwykle myslenie.... smile.gif

przeciez druga czesc skryptu odpala sie dopiero gdy klikniesz w link. W wowczas log jest w $_GET['user_login'] a nie w $row['login']

Cholera jasna racja! Dzięki za odpowiedz. Działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.