Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] dynamiczne rysowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zgrywusik88
Witam
Mam pytanie czy można zrealizować takie coś, że mam przypuszczalnie narysowany jakiś kwadracik, naciskam na jakaś część jego i tworzy się(rysuje) kropka(jakieś kolo małe) i gdy najdę na nią i nacisnę mogę ją przesunąć, czy da się to zrealizować przy użyciu php?
DerekDX
Moze nie jestem znawca ale takieopcje przesuwania elementow realizuje AJAX lub java
zgrywusik88
ale mi chodzi czy da się z wykorzystaniem php lub php plus jakiś inny język np css, jakieś połączenie
DerekDX
mowie nie jestem ekspertem w dziedzinie php ale na zadna animacje w php bym nie liczyl jak juz to mozna polaczyc php i flasha lub ajaxa aby cos takiego stworzyc
Kshyhoo
PHP jest językiem wykonywanym po stronie serwera, więc nie ma takiej możliwości. Technologie AJAX, JavaScript, ew. nowości w postaci HTML5...
jareeny
na razie na html5 bym nie liczył, bo póki co to bodajże Opera i Chrome obsługują winksmiley.jpg

PHP owszem, da rade, czemu nie, ale pamiętaj że za każdym takim kliknięciem na obrazku i narysowaniu czegoś będzie trzeba przeładować stronę winksmiley.jpg. Będziesz musiał odczytywać x i y miejsca gdzie kliknąłeś... z resztą, pytałeś czy da radę: tak da. Czy łatwo? Nie.

@DerekDX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.