Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] przeszukiwanie html/zabawa z formularzami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Frencz
Witam
Aktualnie buduję pewien "portal" i jako, że znam się tylko na php,a javascript u mnie leży to piszę:
[gdyby to było już na forum, a ja nie znalazłem to proszę mnie od razu zablokować ,bo to wstyd tongue.gif]

Mam formularz z polami : id="field_przyklad_1", id="field_przyklad_2" itd -->wszystkie dotyczą tego samego, ale chodzi o to , ze musza byc w kilku miejscach na jednej stronie

teraz chce miec funkcje, ktora doda do zmiennej całą stronę i później za pomocą wyrażen regularnych niepuste pole przypisze do "fiel_przyklad" (bez cyferki)

mój problem polega na tym , że jak chce przypisać i póżniej wyswietlic fragm strony(dla spawdzenia) to mam błąd:
//kod
var stronka = document.getElementById('sobi2form');
/html
input type="button" onclick=
"document.write('<textarea>' + stronka + '</textarea>')"
value="validate">
//wyjscie
[object HTMLTableElement]

moje pierwsze pytanie : jak powinien wygladac kod by prawidlowo zaladowac całą treść div'a do analizy
skowron-line
Przeczytałem twój post kilka razy i niebardzo wiem jak Ci odpowiedzieć, moze pokaż stronę będzie łatwiej.
Frencz
witam
to jest uproszczony przyklad (ze smieciami , kopiowalem kod na szybko i wywalilem polowe)
michalfracek.pl/translate.html

chodzi mi o przycisk 'confimation alert' na samym dole i o skutki jego klikniecia...chcialbym aby pojawil sie tam caly kod z 'div id='sobi2form' w postaci stringa, ktorego moge przeszukiwac, ciac itd... z podobnymi rzeczami nie mam problemu w php , bo poprostu cala strone sciagam do stringa, a tu nie wiem, co mam zrobic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.