Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] problem z rozciąganiem się obrazka pod tekstem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Norbit_24
Witam

Składam sobie layout i trafiłem na problem którego nie mogę w żaden sposób przejść. Do rzeczy:

Obrazek pod tekstem nie chcę się rozciągać. Jest on zwykłym kwadratem 15x15

Kod html:

Cytat
<div id="d3">
<div id="d2">

<div>
<center>

jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />jytbkujtbuv<br />

</center>
</div>

<div id="d4">
<div width="982px" align="center"><br /> Copyright xxx.pl All rights reserved</div>
</div>

</div>
</div>

Kod CSS:

Cytat
#d2 {
width: 100%;
height: 333px;
background: url(../images/laypo1_21.jpg) repeat-x;

}
#d3 {
background: url(../images/laypo1_29.jpg);
background-repeat: repeat-y;

}
#d4 {
background: url(../images/laypo1_30.jpg) repeat-x;

}

Chce aby na początku treści był gradient o stałej wysokości a pod nim już rozciągliwy obrazek. Problemem jest to że szerokość (width) musi dostosować się do przeglądarki i height do tekstu i chyba dlatego tego obrazka nie wyświetla (ścieżka jest na 100% prawidłowa).
Próbowałem z obrazkiem który ma jakaś tam szerokość to działało.

Na pewno wiecie o co mi chodzi, albo dam przykład jak ma to wyglądać.

http://iv.pl/images/11338429225157530150.png
krzysztof_kf
Usuń z diva

1. #d2 {
  2. height: 333px;
Norbit_24
dzięki

samo usuniecie height nie pomogło. Usunąłem jeszce:

1. #d3 {
  2. background-repeat: repeat-y;

i pomogło.

Dzięki. Do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.