Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Magiczna metoda __toString()
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
lukasz10
Witam
Spotkałem sie z nastepującym problemem, otóż metoda toString() wywoływana jest przy każdym wyświetleniu obiektu i konwertuje obiekt do typu string.
Przy próbie dwukrotnego wywołania obiektu jakiejs klasy zwracana jest mi ta sama wartośc co jest w tostring(), problemu nie byloby gdyby wykorzystywal klase widoku, ale w moim przypadku musze wykorzystac funkcje renderText, która pomija ta klase.Moje pytanie brzmi nastepująca co zrobić , żeby aby przy kolejnym wywolaniu metoda tostring zwracala mi inna nazwe(inne pole), czy jest możliwośc wysłania jakiegos parametrru do metody tostring?questionmark.gif
Crozin
Cytat
czy jest możliwośc wysłania jakiegos parametrru do metody tostring?
O ile dobrze kojarzę to całe szczęście już nie - kiedyś chyba była taka możliwość.

Dlaczego nie zrobisz sobie osobnej metody, która będzie zwracała Ci to co chcesz? Już tak wielkiej różnicy pomiędzy ....' . $obj . '..., a ....' . $obj->getAbc() . '... nie ma.
lukasz10
a jak mam ja wywolac?questionmark.gif bo wywołując rendertext() on korzysta z __tostringa domyslnie, a jak stworze nowa metode to nie moge jej w sposob jawny wywolac

ma może ktoś jakis pomysłquestionmark.gif?
destroyerr
Możesz to trochę jaśniej wytłumaczyć? W ogóle nie wiem o co chodzi, o jaki renderText Tobie chodzi.
lukasz10
ok temat do zamkniecia, sam rozwiązałem ten problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.