Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Atrybuty w MySQL Workbench
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
witam

potrzebuje malej pomocy w programie MySql WorkBench. Pracuje w nim od niedawna, a bardzo pomaga okiełznać zaawansowane bazy danych. niestety nie wiem gdzie i w jaki sposob wpisuje sie tutaj atrybuty pol podczas tworzenia tabeli. Jezeli ktoś korzysta z tego programu to prosze o pomoc. Potrzebuje do kilku pól dodać atrybut 'UNSIGNED ZEROFILL'.

dzieki za wszelka pomoc
athei
Jeśli masz już tabelę to w "Object Explorer" rozwijasz bazę, póżniej Tables. PPM na tabeli i wybierasz "Alter Table". W oknie które się otworzy wybierasz Columns no i zaznaczasz odpowiednie checkboxy UN, ZF.
Jak tworzysz nową tabelę to tak samo.
kkuubbaa88
dzieki za odpowiedz, ale nie wiem gdzie to zrobic... przelecialem caly program wszelkie okna, narzedzia i nie idzie tego zrobic. moze powiem, ze robie baze poprzez diagramy i faktycznie jest jakis explorer po prawej stronie, ale gdy klikam na tabele prawym mam tylko opcje 'refresh' i nic poza tym. moge jakies bardziej szczegolowe informacje jak sie do tego dobrac, albo co robie zle ?
athei
Pewnie masz inna wersję (moja to beta 5.2) pic, pic

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.