mam taki ultra-prosty skrypt na zmieniajace sie obrazki. Zaznacze, ze java script nie jest moja mocna strona ;( Leciutko zmodyfikowalem cos znalezionego w necie. Wszystko dziala ladnie. I we wszystkich przegladarkach.
Pare sekund widac jeden "image", ktory pozniej sie zmienia na nastepny z tablicy.
Chcialbym dodac do tego skryptu, zeby kazdy obrazek linkowal w inne miejsce.
Skrypt teraz (sliders.js):
var speed = 4000 var Pic = new Array() Pic[0] = '33.jpg' Pic[1] = '34.jpg' Pic[2] = '35.jpg' Pic[3] = '36.jpg' Pic[4] = '31.jpg' var t var j = 0 var p = Pic.length var preLoad = new Array() for (i = 0; i < p; i++){ preLoad[i] = new Image() preLoad[i].src = Pic[i] } function runSlideShow(){ document.images.SlideShow.src = preLoad[j].src j = j + 1 if (j > (p-1)) j=0 t = setTimeout('runSlideShow()', speed) }
Dodalem wiec tablice z linkami
var speed = 4000 var Pic = new Array() Pic[0] = '33.jpg' Pic[1] = '34.jpg' Pic[2] = '35.jpg' Pic[3] = '36.jpg' Pic[4] = '31.jpg' var Link = new Array() Link[0] = 'lala.html' Link[1] = 'lala2.html' Link[2] = 'lala3.html' Link[3] = 'lala4.html' Link[4] = 'lala5.html' var t var j = 0 var p = Pic.length var preLoad = new Array() for (i = 0; i < p; i++){ preLoad[i] = new Image() preLoad[i].src = Pic[i] } function runSlideShow(){ document.images.SlideShow.src = preLoad[j].src j = j + 1 if (j > (p-1)) j=0 t = setTimeout('runSlideShow()', speed) }
I nie bardzo wiem jak dalej to pchnac, prosze o jakies wskazowki. Czy moga byc 2 akcje w body onload? Czy musze to jakos polaczyc?
To jest w html (okrojony do minimum

Z gory dzieki za wszelka pomoc,
pozdrawiam!