Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Zmiana obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MatXpl
Witam.
Mam pytanie jak zrobić to aby po najechaniu kursorem na obrazek zmieniał się on na inny, np.
Przed najechaniem:

Po najechaniu:

Proszę o szybką pomoc !
motyl-pl
Arkusz styli:
tzw hover
java script:
tzw rollover
amii
Zajęło mi to z 5 sekund CYK => http://porady.skryptoteka.pl/75,jak-utworz...t-rollover.html
KeeL
Cytat(amii @ 27.06.2010, 13:40:13 ) *

Chyba się tego już nie używa, według mnie powinien użyć kodu css i wartości hover
Tutaj opis
MatXpl
A jak zrobić to samo tylko zamiast najechania kursorem to co 3 sekundy ? worriedsmiley.gif
kapuch
Cytat(MatXpl @ 27.06.2010, 17:32:48 ) *
A jak zrobić to samo tylko zamiast najechania kursorem to co 3 sekundy ? worriedsmiley.gif

To nie lepiej zrobic animowany banner, a nie do takich glupot zaprzegac skrypty?

setInterval('funkcja()', 3000) jak cos...gdzie 3000ms = 3sek.
ixpack
Ja wolę css.
  1. kod css:
  2. .klasa_obrazka {background: transparent url(css/obrazek.gif) no-repeat 0px 0px;
  3. display: block;
  4. height:80px;
  5. width:80px;
  6. border-style:none;
  7. outline: none;}
  8. .klasa_obrazka:hover {background-position: 0px -80px}
  9.  
  10.  
  11. a tu kod dla html:
  12. <input type="submit" alt="Obrazek" class="klasa_obrazka" value="" /></form>
  13.  
  14.  
  15. albo w zwykły odnośnik:
  16. <a href="#" class="klasa_obrazka"></a>

Zawsze możesz zrobić animowane gif'y, jeden "duży" (jeden obrazek, a nie 2) gif oszczędzi Ci klopotu z "białym hover'em".
kapuch
Ale on chcial, zeby mu to migalo co 3 sek, wiec tutaj juz skrypcik wchodzi w gre, co dla mnie jest glupota.
Od tego mamy animowane gify.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.