Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyświetlanie losowej liczby po skończonym odliczaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Croos22
Witam.
Może głupio zabrzmi moje pytanie.Potrzebuje skryptu, który będzie odliczał i po ustalonym czasie wyświetli losową liczbę z danego zakresu ew. po skończonym czasie strona się odświeża lub przeładowuje na inną z losowaniem. Kombinowałem z takim skryptem który wyświetli losową liczbę lecz mam problem z czasem.Myślałem zrobić czas na jednej stronie i po tym czasie który ustaliłem ma się odświeżyć strona.Ale to nie był za dobry pomysł ponieważ osoba, która wejdzie na stronę nie będzie czekać aż się odliczanie skończy.Może to co napisałem zabrzmieć chaotycznie ale wydaje mi się, że każdy powinien zrozumieć o co chodzi.

Ów skrypcik co o nim mówiłem:
  1. <?php
  2. $poczatek_zaresu = 1;
  3. $koniec_zakresu = 10; // do 10
  4. echo rand($poczatek_zakresu, $koniec_zakresu);
  5. ?>

Proszę dlatego o taki skrypt lub jakiekolwiek podpowiedzi.Z góry dziękuje.
thek
PHP działa po stronie serwera. Ty potrzebujesz odliczanie po stronie klienta. Albo używasz JavaScript, albo do strony walisz znacznik meta z przekierowaniem po określonej liczbie sekund.
Croos22
Tylko w jaki sposób zrobić przeładowanie aby nie trzeba było czekać tylko jeśli odliczanie skończy się dajmy na to o 12.00 to ona się ma wtedy przeładować u wszystkich którzy aktualnie przeglądają stronę.
kapuch
Cytat(Croos22 @ 28.06.2010, 22:54:16 ) *
Tylko w jaki sposób zrobić przeładowanie aby nie trzeba było czekać tylko jeśli odliczanie skończy się dajmy na to o 12.00 to ona się ma wtedy przeładować u wszystkich którzy aktualnie przeglądają stronę.

zrob to w js.
Pobierasz czas i kiedy wybije 12, to window.location='index2.html';

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.