Chcę zapisać do bazy (zaktualizować) wiele rekordów na raz klikając jednym przyciskiem.
mam skrypt, który powinien coś takiego realizować, ale chyba coś zrobiłem źle.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Nie są zapisywane (aktualizowane) rekordy na bazie.
<?php $host="localhost"; // Host name $username="****"; // Mysql username $password="****"; // Mysql password $db_name="db"; // Database name $tbl_name="table"; // Table name // Connect to server and select databse $sql = "SELECT * FROM $tbl_name ORDER BY `ID` ASC"; if ($numberOfRows==0) { } else if ($numberOfRows>0) { $i=0; ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <LINK REL="stylesheet" TYPE="text/css" HREF="include/kolory.css"> <title>Szczegóły procesu</title> </head> <TABLE align="center" BORDER="0" WIDTH="60%"> <TR> <TD><B>id</B></TD> <TD><B>opis</B></TD> <TD><B>Wynik KI</B></TD> <TD><B>Wynik KB</B></TD> <TD><B>JIRA</B></TD> <TD><B>Tester</B></TD> </TR> <? while ($i<$numberOfRows) { if (($i%2)==0) { $bgColor = "#E8F1FF"; } else { $bgColor = "#FFFFEC"; } ?> <form name="form1" method="post" action="show.php"> <td> <? if ($KI=="") {?> <SELECT NAME="KI"> <OPTION VALUE="0" selected="selected"> - <OPTION VALUE="1"> Good <OPTION VALUE="2"> Bad </SELECT> <? } ?> </td> </TR> <? $i++; } // koniec petli while ?> </TABLE> <input type="submit" name="Submit" value="Submit"> </form> <? // Check if button name "Submit" is active, do this if($Submit){ for($i=0;$i<$count;$i++){ $sql1="UPDATE $tbl_name SET KI='$KI[$i]', KB='$KB[$i]', JIRA='$JIRA[$i]' WHERE id='$id[$i]'"; } } if($result1){ } } // koniec petli w przypadku, gdy numberOfRows > 0 ?> </html>