Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze zmianą adresów DNS (Strefa SOA dla domeny xxx.pl nie jest dostępna na serwerze dns: dns11.ovh.net)
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
putis
Witam,
mam następujący problem ze zmianą adresów DNS na OVH.pl:

Podczas rejestracji mojej domeny ustawiłem DNS'Y na te podane w SuperHost.pl czyli
Kod
ns1.superhost.pl oraz ns2.superhost.pl
, jednak teraz sytuacja się zmieniła ponieważ nie posiadam już u nich serwera i chcę ów domenę połączyć z serwerem w OVH.pl.
Problem tkwi w tym, że gdy wpisuje adresy DNS podane przez OVH.pl (odpowiednie dla usługi) i zatwierdzam, to za każdym razem wywala mi ów napis:
Cytat
Strefa SOA dla domeny xxx.pl nie jest dostępna na serwerze dns: dns11.ovh.net
dodam że adresy które wpisałem to:
Kod
dns14.ovh.net oraz ns14.ovh.net

Proszę o szybką i sensowną odpowiedź, ponieważ ów strona musi pojawić się w sieci jak najszybciej. Z góry dziękuję. smile.gif

Czy nikt nie ma zamiaru pomóc. Wydawało mi się, że to forum ekspertów i mam nadzieje, że się nie rozczaruję.
Naprawdę proszę o pomoc...
silesian
poradziłeś sobie z problemem ?
Szkoda, żeby temat pozostał bez odpowiedzi, zwłaszcza, że aktualnie walczę z tym samym zagadnieniem smile.gif

Będę wdzięczny za odpowiedz,
pozdrawiam
vokiel
Może wpierw trzeba zaparkować domenę w OVH. Dopiero potem przekierować ją na te serwery.

BTW. Czemu z problemem OVH nie skierujecie się do OVH tylko na forum o php?
Hekko
Na pewno trzeba najpierw zaparkować/ustawić domenę i wtedy dopiero zmienić konfigurację DNS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.